Corleone 11 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) blady ze złości księżyc bo ktoś nie zachwyca się jego pełnią a złocistością gwiazd żółta z zazdrości róża bo ktoś nie podziwia jej delikatności a kształt wazonu rak wycofuje się ze wstydem poczerwieniał uznany za mniej ważnego od ryby Legionowo, dn. 11.06.2005 r. Edytowane 8 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 5
Corleone 11 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Corleone 11 Dzięki, Tectosmith Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłej Środy. 1
Tectosmith Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Corleone 11 A proszę bardzo. Wiersz, jak dla mnie zabawny. Mam nadzieję, że taki miał być. Tobie również miłej środy :-) 1
error_erros Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Corleone 11 Czuję, że jednak przydałby się temu wierszowi tytuł, który by jakoś nadał kierunek interpretacji. Bo chyba nie do końca łapię, do jakiej refleksji ma mnie on zaprowadzić jako czytelnika. 1
Corleone 11 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) Monia, bardzo dziękuję za literackie odwiedziny i uznanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia. @Tectosmith Wielce Ci dziękuję za odpowiedź i za życzenie . Tak, ten wiersz miał być właśnie taki - jako zabawa słowami, barwami i porównaniami. Serdeczne pozdrowienia. @error_erros Przedstawiam wiersz takim, jaki powstał pod podaną datą. Z założenia nic zmieniam w utworzach dawniejszym czasem zamkniętych. Ale dzięki Ci za propozycję . Odnośnie zaś interpretacji ij refleksji: im więcej myśli i myślobrazów pojawi Ci się w wyobraźni, tym lepiej . Serdeczne pozdrowienia. Edytowane 8 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 1
Radosław Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 Bardzo na tak. Pozdrawiam. 1
Corleone 11 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Radosław Miło mi cieszyć się Twoim uznaniem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dziękuję Ci wielce za odwiedziny i pozytywny komentarz. Serdeczne pozdrowienia.
Rafael Marius Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Corleone 11 Nie zawsze trzeba być najważniejszym i w centrum uwagi. Niektórzy, jednak nie potrafią się pogodzić z tym, iż znaleźli się w cieniu lub stali się tłem. 1
Corleone 11 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 @Rafael Marius Rafaelu, wiele racji jest po Twojej stronie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dzięki Ci wielce za wizytę, komentarz i uznanie. Serdeczne pozdrowienia. 1
Rekomendowane odpowiedzi