Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wiesław J.K. Oryginalnie wiersz wyglądał tak, jak to sugerowałeś, ale że miał być o zaimkozie i zgrzytaniu to tak go skonstruowałem. Wydawało mi się, że to będzie oczywiste, ale okazuje się, że jednak nie. To nic, kolejnym razem obmyślę to lepiej. Nie masz za co przepraszać.

Ponownie dziękuję i raz jeszcze pozdrawiam :-)

• 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Dzielenie bez reszty, z resztą i ułamkiem. Kim będziesz, kochanie, gdy cię nie zostanie? Pokarmem się dzieli. Wydziela też sobie... Ćwiczymy dzielenie pisemnym sposobem.   Gdyby miał człowiek kły znacznie dłuższe od twoich, mógłby rozplątać myśl z miejsca tak jak jasnowidz. Gdyby czasem mógł wyć, a słać liśćmi pieszczoty do pobladłych u stóp, puchar gwiazd dzierżąc w dłoni.   Wydzielałby, może rozdzielał na części po poranne zorze, kłami na sto chrzęści.   A tak, to zabiera. Nie odda, pożycza. I nie chce zawinić z reguły w przepisach.   (Nie chce się zabliźnić po pełnię księżyca).    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bardzo dziękuję :) Zwykle poeci rymujący nie lubią moich wierszy nieregularnych, nie wspominając już o rymach. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @infelia przepadam za drożdżowymi z dzieciństwa i może dlatego:) ostatnio robię broche, takie francuskie ciasto z dużą ilością masła i jajek, jest tak mięciutkie, ale jeszcze nie opanowałam techniki. Uwielbiam takie coś z rodzynkami. 
    • @Berenika97Podskórnie ten wiersz mną wstrząsnął. Lustro jak nieprzekraczalna granica  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest w tym bardzo silna idealizacja.     Ten fragment pokazuje całą nierównowagę tej relacji, w której jedna osoba jest żywa, czująca i prawdziwa i daje siebie, a otrzymuje tylko to, na co druga jej pozwoli.     Granica lustra ma ochronić przed lękiem, cierpieniem, utratą, zepsuciem - czyli de facto przed prawdą miłości.     To jest w sumie bardzo smutne.   Całość trochę skojarzyła mi się z narcyzmem, gdzie nie ma prawdziwej miłości, tylko bańka złudzeń. Po jej rozbiciu nie ma już idealnego obrazu, wykreowanej starannie osobowości - jest tylko pustka. 
    • @hollow man    no wiem, erekcjato zrównuje z ziemią, różne takie, przemycone i głównie skupia uwagę na zakończeniu fajnie, że wyjaśniłeś i tym samym mogę sobie wyryć złotą czcionką w główce, że nie wypisuję głupot  czasami;) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...