Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 24 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Z cyklu: Dwóch czy jeden Zmyślone życie Byłem więźniem na Kamczatce I zawsze miałem swoją rację Byłem lotnikiem w samolocie I płacili za to w złocie Byłem szczurem tym lądowym I straciłem pół mej głowy Byłem wiejską baletnicą Z wynajętą kamienicą Byłem nadwornym tym pisarzem Co uciekł, gdy podpadł karze I choinka i wspomnienia Byłem, będę, mam marzenia Wszystko prawda, mówię ci Długie były moje dni Wszystko racja, przekonana Poczuj ze mną me doznania Uznaj moją wyższość tu A nie rzucę Cie na pożarcie psu Jeden człowiek, sto historii I słyszeli o mnie w Morii Kto to widział, powiesz tak By człowiek tak wypełniał brak By wymyślał, niestworzone On ciągle mówi a ja płonę Lepiej z cichym porozmawiać Niż o niestworzonych rzeczach rozmawiać Lepiej w ciszy iść na dno Niż uwierzyć w gadanie to I kropka, bez dopowiadania Kolejna zwrotka, byłaby powodem do zmyślania //Marcin z Frysztaka Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org Edytowane 24 Października 2023 przez poezja.tanczy (wyświetl historię edycji) 8
viola arvensis Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @poezja.tanczy ppd wpływem Twojego tekstu przypomniał mi się utwór K.Krawczyka " Chciałem być marynarzem" Fajnie napisałeś, w swoim stylu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdr. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @poezja.tanczy Peel dużo doświadczeń nazbierał i miał bogaty życiorys. A może to wszystko zmyślił. Jego to już tajemnica. 1
duszka Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @poezja.tanczy To co zmyslone próbuje zastąpić rzeczywistość i przez to od niej oddziela... Ważne, żeby się w to nie "zapędzić". Pozdrawiam :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @viola arvensis Dobre skojarzenie :) Bo to tak właśnie jest Że się chce, a życie pisze scenariusze Czasami barwniejsze niż marzenia @Rafael Marius I zabierze ją do grobu :) Zawsze mi miło, gdy zaglądasz @duszka Może być tak jak mówisz Duszko Ale to zależy od człowieka Choć są faktycznie wieczni marzyciele Ciężka przypadłość @Monia @violetta @Andrzej_Wojnowski @Tectosmith Dzięki Wam za polubienia. Do następnego 4
Nata_Kruk Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 ... czytam i stwierdzam, że zabawnie fantazjujesz... :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Nata_Kruk Dzięki Dawno Cię nie było Miło że jesteś :) 1
Rekomendowane odpowiedzi