Pałucha Marek Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Miała w ręce książkę I czytała ją lekko poruszając ustami Była skupiona i jakby szczęśliwa Nie odrywając oczu od książki Sięgnęła ręką po kubek z kawą Aromat unoszący sie na kubikiem Został zmęcony i wzniósł się Zmieszał się z zapachem Żonkili z wazonu który Stał na nocnym stoliku Odłożyła książkę i przybliżyła Kubek do ust Napiła się Spojrzała nażonkile Odłożyła kubek i zamknęła oczy Odwróciła głowę w moją stronę Jednak mnie już nie było Nigdy mnie nie było Al Ona mnie widziała Gdy otworzyła oczy zniknąłem
Nula Brzoskwinia Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Miała w ręce książkę.I czytała ją lekko poruszając ustami .Była skupiona i jakby szczęśliwa.Nie odrywając oczu od książki sięgnęła ręką po kubek z kawą. Aromat unoszący sie na kubikiem Został zmą (!)cony i wzniósł się. Zmieszał się z zapachem żonkili z wazonu, który stał na nocnym stoliku. Odłożyła książkę i przybliżyła Kubek do ust. Napiła się. Spojrzała na żonkile. Odłożyła kubek i zamknęła oczy. Odwróciła głowę w moją stronę, Jednak mnie już nie było. Nigdy mnie nie było. Al Ona mnie widziała. Gdy otworzyła oczy zniknąłem. Cos Ci to mówi? Myślę że to robi za komentarz sam w sobie. Pozdrawiam, Ania
Michał Barański Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Radzę zająć się pisaniem prozą, jak to sugeruje poprzedniczka. Dodatkowo dopatrzyłem się tam kilku błędów: Aromat unoszący sie na kubikiem - nad 'kubkiem' Został zmęcony - ja bym napisał 'zmącony', ale pewny nie jestem oprócz tego w kilku miejscach barakuje odstępu [spacji], kropki, litery
Pałucha Marek Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 :) zapraszam na http://zonkil.xt.pl Żeczywiście błędów dużo, ale mam teraz trochę zawału pracy i nie zawsze mam czas poprawić, to co przepisałem i zamieściłem :( Ale ten 'wiersz' jest wstępem. Jak zajrzycie na stronę to zobaczycie. Mimo wszystko dziękuję za rady. Niestety nie skoerzystam. Ale zacznę bardziej patrzyć, czy moja poezja nie jest podobna do prozy :)
Rekomendowane odpowiedzi