Gość Franek K Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Szukałem mojego limeryku popełnionego z okazji Dnia Geologa (18.09) i nie mogąc odnaleźć, postanowiłem go przytoczyć z pamięci: Stukał geolog spod Trzciany swym młotkiem jak opętany. Wreszcie pewnej niedzieli jego także stuknęli wściekli sąsiedzi zza ściany.
Konrad Koper Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Franek K Sytuacyjny !
Marek.zak1 Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Jedno z największych polskich zwycięstw, warto przypominać:). Pozdrawiam
Klip Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Franek K Równie zawzięty geolog z Przasnysza tak stukał młotkiem, że w końcu się zdyszał. To przez te czyny szalone przegapił gdy stukał żonę sąsiad o twardym imieniu Ryszard. Inny szalony geolog z Pomorza uparł się odkryć bursztynu złoża. Mówili mu: "Chłopie, ty grzebiesz w przekopie, a sąsiad skarby wyciąga ci z łoża". Pozdrawiam serdecznie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 bardziej zawzięty geolog z Warszawy stukał mężatki by nie wyiść z wprawy aż stuknął go zazdrosny mąż panów od teraz stuka wciąż bo zasmakował innej zabawy :)
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Franek K ….i nadziwić się nie mogę że napisał lewą nogą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Franek K Z rozumieniem. Hałaśliwy sąsiad może doprowadzić do szewskiej pasji,
Gość Franek K Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Konrad Koper O! Ładne określenie. Dziękuję i pozdrawiam. @Marek.zak1 Ha ha. Prawie jak Wiedeń albo bitwa warszawska :) Dzięki i pozdrawiam. @Klip Ale Ci się wysypało! Faktycznie - wszystkie Ryśki to twarde chłopaki ;) @Jacek_Suchowicz Aleś piękny wystukał respons :) @Rafael Marius Głośne stukanie, zwłaszcza w bloku, może być przyczyną frustracji sąsiedzkiej. Dziękuję i pozdrawiam. @Bożena De-Tre Przyznam, że nie bardzo rozumiem ten komentarz, alem słabo rozgarnięty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @Franek K …powoli nadribisz i dorównasz do poziomu GÓRY-:) @Bożena De-Tre Nadrobisz(spadły mi okulary Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Bożena De-Tre To jakiś sarkazm ma być, czy jak? Moja nie rozumieć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Franek K Francuszku(z Asyżu nie bynajmiej) stąd ten pomysł-:)Sarkazm „nie ale WIARA ….. Pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Bożena De-Tre W mojej wsi jest parafia pod wezwaniem tegoż :)
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Franek K Amen. @Bożena De-Tre Rozumiem że znaczenie nie jest Ci obce.Kiedy mówi się „ amen” wiesz?.Dobranoc
MarianDe Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 Stuknijcie Wy się lepiej w banię Bo frustrujące jest stukanie Zwłaszcza takie od sąsiada Co żonie do głowy mądrości wkłada Ha tfu, na dziada! PS. Mam sąsiadkę wagi niewielkiej (40kg) ale tak stuka piętami jak jakiś kucyk cyrkowy. W dodatku lubi "pielgrzymki" w środku nocy. Tup tup, zaczarowana dorożka, zaczarowany dorożkarz.
Gość Franek K Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @MarianDe Bo tak już to jest z kobietami, że lubią stukać obcasami. @Bożena De-Tre Amen ma wiele znaczeń, jak się okazuje. Odsyłam do mojego wiersza pt. "Wyznanie niewiary", choć wątpię, by przypadł pani do gustu.
Rekomendowane odpowiedzi