tomass77 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Magiczne noce Balkony kwitnące A wszystko bez strachu Przed klimatem Klimatem żyjące Taneczne noce Dywany na podłodze Klatki schodowe Otoczone ramionami Splecione dłonie Brak samochodów Elektroniczna muzyka Prawdziwe spojrzenia Prywatki w półcieniu Odprowadzanie do domu Jej klatka jak salon gier Schody Pocałunek ostatni 6
Marek.zak1 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) Tak było, a dodaj, że jak się miało o tyle lat mniej, świat wyglądał inaczej, a szare wydawało się niebieskim. Uchwyciłeś nastrój:). M Edytowane 13 Września 2023 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 2
tomass77 Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Marek.zak1 Właśnie o ten nastrój mi chodziło. Serdeczne dzięki Pozdrawiam T.
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @tomass77 Też byłem nastolatkiem w latach 80tych. Wiersz dobrze oddaje tamtą atmosferę. Ja też napisałem podobny, ale bardziej szary. Było i tak. https://poezja.org/forum/utwor/219108-czar-dzieciństwa-w-prlu/#comments 1
tomass77 Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 @Rafael Marius Tęskni się. Chociaż niby było źle.. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz. T. 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie nie było źle. Byłem wtedy zdrowy i silny i radziłem sobie dobrze z przeciwnościami. Ale nie wszyscy tacy byli. 1
lirycznytraktorzysta Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Tacy starcy powinni mieć zakaz pisania o swojej młodości. 1
Rekomendowane odpowiedzi