Ten utwór został doceniony przez użytkowników. FaLcorN Opublikowano 6 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 Poezja jest jak w powietrzu tlen Poeta na deszczu jak dziecko w piaskownicy Artyści w teatrach na bulwarach i w kawiarniach Gdzie się kończy sztuka w tym wierszu? mikroskop dla sylab teleskop dla metafor skojarzenia - dla porównań jeszcze trochę: newsów z Googla kwiatów i chwastów czy pisać o wszystkim to? kalać ciszę czy jestem godny być? własnych dni: klawiszem 9
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 Witam - mi się podoba - Pozdr. 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech sobie każdy pisze o czym chce, co mu serce i rozum dyktuje, byle krótko. 1
Monia Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Poezja przejawia wszelakie formy nic dodać nic ująć pozdro;) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @Rafael Marius Dlaczego krótko?Właśnie się rozpędzam…
Rafael Marius Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię krótko. Trzy lub cztery zwrotki.
FaLcorN Opublikowano 8 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 @Rafael Marius Dla mnie dłużej jest OK, gdy faktycznie o czymś, a nie ozdobniki... np Gajcy "do potomnego" konkretnie-długo i w każdym skrawku OK, jest trochę tego w literaturze, powiedźmy: pociągłych deserów -- pozdrawiam
Rafael Marius Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednak najczęściej za długością stoi nieumiejętność wyrażania się zwięźle. I wiersz jest nudny.
Bożena De-Tre Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Rafael Marius Akurat uważam odwotnie.Nie zdążył uwierzyć że pisze i postawił kropke….metafora też może być opisowa przecież.Zamknąć klamrą można..nooo bez przesady :nie kazdy sonety czuje i lubi…..i?
FaLcorN Opublikowano 9 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Bożena De-Tre @Rafael Marius Zakończmy to Miło-sz: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @FaLCorneL Twoje zakończenie sporu-:)Miło się bynajmiej dla mnie nie zakończyło…lubie Miłosza bo wypada ukłonić się ale tylko kilka jego utworów Zatrzymało mnie na dłużej..Zestaw wiersz C.K.Norwida „Moja Ojczyzna” i Cz.Miłosza „W mojej Ojczyznie do której nie wróce..(date powstania utworu zapewne znasz)…Nooo cóż każdy ma jedno życie fakt.Ale uczucia różne prawda?Klucz Dawidowy usta mi otworzył Rzym nazwał Człekiem…..Czynsz płacę Światu. @Bożena De-Tre chodzi mi o to że znaczenia długość utworu w zasadzie nie ma a przesłanie ..siła wyrazu…i zapewne o tym wiesz bo przyznam podczytuje Wasze wiersze…dłuźsze i krótsze wzrokiem omiatam-:)Dobrej niedzieli piszącym… @Bożena De-Tre Dojrzałość w wyborze wartości powinna cechować POETĘ.Norwid to miał.Miłosz?Niech każdy sam się wypowie.
FaLcorN Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Bożena De-Tre każdy poeta to inna historia człowiek musi być jakiś lubi więc zestawiać by opiniować nie jest to jednak naszą siłą bardziej słabością pozdrawiam
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @FaLCorneL Każdy człowiek jest jakiś.To powinno być jego siłą a nie słabością.!Pozdrawiam…znasz wiersz Bursy(?)…”Poeta cierpi za miliony..potem wychodzi..cos tam(chyba zapina rozporek w tekście jest?albo pomieszałam..)wraca i znów cierpi.Człowiekiem się jest.Poetą bywa!
FaLcorN Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Bożena De-Tre "zestawiać by opiniować - nie jest to naszą siłą" oceniamy po kilku sekundach - po okładce, za szybko... wydajemy wyroki... własne... i szufladkujemy... tak zostaliśmy stworzeni by przetrwać - szybko wyłapać zagrożenie człowiek musi być jakiś, inaczej niknie w tle, horyzontu dni Bursę lubię - ciekawy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @FaLCorneL Prawda zaiste..a „Pantofelek” niedzieli dobrej życzy …Dobre LO miałeś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Bożena De-Tre do tej pory mam :D 50 metrów od domu :D czasami co ważne blisko :-) skoro ty niedzieli to ja przyszłego tygodnia!
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @FaLCorneL Upór jest cnotą jak widze!!Polonistka b.ważna…kiedyś uczyłam i coś z belfra mi zostało Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …ciesze się że wybrałam wolność świadomą..teraz ja się ucze…
FaLcorN Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Bożena De-Tre nic po uporze gdy wiary brak, z wiarą - potęgujesz, bez wiary - dodajesz, owocnej nauki!
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @FaLCorneL Rzeczywiście w tej rzeczywistości wiary brak.Ide na rower..wróce po wyborach-:) @Bożena De-Tre Jakby nie patrzeć rzeczywistość „skrzeczy”…mnie to dotyka i drażni po prostu.
Bożena De-Tre Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Rafael Marius ..ale to już było-:)
Rekomendowane odpowiedzi