kall Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 niebo bladoniebieskie pragnące pochłonąć piękno miasta osnute myśli jak chmury błądzą po firnamencie umysłu o Włocławku dzielnico biskupów kapłanów miłości wędruj duszo do pałacu panów z katedry wolności mrok cię otuli zasiądź w ławie wsłuchaj się w muzykę religii później do parku nad Zgłowiączkę nakarm ciekawość spokoju jak w raju wśród komunistycznej czerwieni
Agnes Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 nie znam dobrze Włocławka, ale w Twoim wierszu jest magiczny... mogę swoją wersję zaproponować??
kall Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 hmm... magia włocławska nie każdego potrafi zaczarowac. mnie w jakimś stopniu (mimo wszystko) dotknęła:) oczywiście - proszę o twoją wersję ;) Pozdrawiam Kalina
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 mmm był już Toruń, teraz Włocławek... chyba ja coś napiszę o swoim mieście ;) hmm bardzo magiczne, przyczepię się jedynie do technicznej sprawy: blisko siebie stoją dwa "o" i w trzeciej strofie jest błąd, powinno być "ławie"... pozdrawiam ciepło memento mori
Agnes Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 niebo bladoniebieskie pragnące pochłonąć piękno osnutych myśli miasta jak chmury błądzącego po firnamencie umysłu o Włocławku dzielnic-y biskupów kapłanów. miłości . wędruj o duszo do pałacu panów z katedry wolności mrok cię otuli zasiądź w ławie poczuj muzykę religii później do parku nad Zgłowiączkę nakarm ciekawość spokojujak w raju wśród komunistycznej czerwieni to mój mały mix...jak obiecywałam miłego dnia pozdr. Agnes
kall Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 dziękuje za komentarze :) Arku : masz racje. błędy już poprawione. w ławie chochlik - typowa literówka ;p Agnes : mix przyjęty bardzo pozytywnie. zaraz zajdzie pewnie trochę zmian w dotychczasowym wizerunku wiersza :) Pozdrawiam włocławsko, więc pochmurnie (niestety) Kalina
zielen oczu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Włocławek to chyba rzeczywiście magiczne miasto, czuć to czytając Twój wiersz. Zresztą bardzo ładnie ujęłaś historię i geografię poglądową...tak mi się dobrze czytało pozdrawiam zieleniąc natalia
kall Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 dziękuje bardzo Natalio. magiczne miejsce... wydaje mi się, jeżeli ktoś spędził w jakimś miejscu 17 lat swojego życia to może czuć jego niezwykłą aurę (mimo Azotów i innych hmm... fabryczek :) Pozdrawiam Kalina
dorota rachańska Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 kalinko, wiersz bardzo mnie poruszył-choć właściwie ten Włocławek aż tak piękny nie jest-ale opisałaś go cudownie , bardzo mi się podoba twój wiersz. Pisz dalej.
Rekomendowane odpowiedzi