Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Klub gdzie poszliśmy

Rekomendowane odpowiedzi

Tam wzrok i spojrzenia potrafią jeszcze

człowieka czasem ucieszyć

(i chyba o to chodzi).

Kształtna feria i niestosowne żarty

(takie sprawy są najlepsze).

Gdzie indziej stare męskie oczy ogłupiały

bo nie chcą albo gorzej bo nie mogą płakać.

Stąd w szarości codzienności pękają oczy

napuchłe a zatem dużo za duże od łez 

nie wylanych z kąpielą

o czym powyżej.

Warszawa – Stegny, 13.08.2023r.

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk   cóż, takiej zupy powiem szczerze, że nigdy w życiu nie jadałam ciekawy smaczek mam apetyt, bo propozycja wręcz ciekawa   Cieszę się, że masz dobry humorek pozdrawiam :)     @Leszczym Dziękuję za uśmiech :) @Jacek_Suchowicz Cz Ty masz maszynkę do pisania wierszy? Pozdrawiam :)
    • i znowu tkwisz w stereotypach w zwyczajach co od dawna każą traktować wiersz jak złego typa przygwoździć puentą całkiem nagą   a może lepiej ubrać puentę w jakieś jedwabie albo tiule to jest zbyt łatwe trzeba schować niech sam czytelnik pogłówkuje   między wersami gdzieś tam skitrać i jeszcze przykryć metaforą niech po synapsach skacze iskra nim zwykłe szare się dobiorą :)))  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Społeczności są zwykle podobne, przydzielają role poszczególnym jej członkom, ustalają hierarchię osobników mniej i bardziej wartościowych. Kury mają kolejność dziobania, papugi z tego co obserwuję na moich dwóch, też mają taką kolejność, najpierw je jedna, a potem druga, nigdy na odwrót.  Jesteśmy bardzo podobni do innych społeczności.  Szczerze, o szczurach bym chętnie poczytała więcej, ale nie znajduję ciekawej literatury, a dlaczego bym o nich poczytała? Bo mnie ten film zainteresował. Ich ufność i poświęcenie (dla jakiegoś najważniejszego osobnika). A co do ludzi, to już wielu próbowało uciec ze społeczeństwa, z narzuconych im ról i zasad. Wygląda na to, że jest tylko kilka sposobów, ale żaden z nich nie daje stu procentowej satysfakcji, bo trzeba zejść trochę na ubocze, a tam czasami jest ciężko i samotnie.   Miłego wieczoru życzę :)      
    • @Rafael Marius ja jednak uważam, że mężczyzna powinien mieć kolegów/przyjaciół w męskim gronie. To zdrowe. Ja nie twierdzę, że mężczyźni na siłę mają się nie wiadomo jak zwierzać, ale sama rozmowa, wymiana doświadczeń, takie normalne pogawędki są po prostu potrzebne. Szczerze mówiąc bardziej męskie jest (dla mnie) takie dyskutowanie z innymi mężczyznami a nie opieranie się w komunikacji tylko na swojej żonie/partnerce.  Tak jak wspomniałeś, kobiety mają wsparcie w koleżankach, owszem czasem wypłakują się w rękaw i aż zanadto wymieniają się refleksjami ze swojego życia, ale tak czy owak niejednokrotnie to jednak rodzaj bardzo potrzebnej autoterapii i wzmacnia.  Mężczyznom rozmowa też jest potrzebna :) @Leszczym tak, oczywiście, że nie każdemu wszystko się mówi. Warto mieć zaufane grono kolegów a najlepiej przyjaciół. Kobiet także to dotyczy, chociaż my akurat zazwyczaj mamy więcej bliskich znajomych i to zupełnie tak jakoś naturalnie wychodzi.   @Nata_Kruk a może Wenecja to tylko impuls wywołujący lawinę różnych emocji...:) Dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Alicja_Wysocka ;)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...