Stracony Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 To był wiersz bez przeznaczenia Nie o kochaniu ani zapominaniu kochać Nie o umieraniu ani zapominaniu żyć Krople deszczu spadają z nieba Czasem na szary granit 4
duszka Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 @Stracony Przeczytałam: "Krople nieba spadają czasem na szary granit." Chyba potrzebne mi to było do zrozumienia przekazu. Poruszył mnie on. Pozdrawiam :) 1
Stracony Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, to by było bardzo poetycko i brzmi świetnie, eh dlaczego sam na to nie wpadłem :) Mogę splagiatować? Z drugiej jednak strony ta poetyckość narusza szarość przekazu. Więc sam nie wiem :) Bardzo Ci dziękuję za taki przeskok energii. 1
duszka Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 @Stracony To Ty decydujesz :) A mój pomysł Ty zainspirowałeś, więc też należy do Ciebie :) 1
Rafael Marius Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zapewne nic nie wykiełkuje, a mogłoby gdyby gleba była bardziej żyzna. 1
Stracony Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @Nostalgi.Nemo Czy będzie ciąg dalszy po "granicie" ? W każdym z nas jest wiara i niewierny Tomasz. W każdym razie pytania o sens się pojawiają, napływają. He he z tą Odą to mi pochlebiasz :) Dziękuję za wizytę i podzielenie odczuciami. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To już epilog przypowieści o siewcy. I zadawane pytanie nie o plon,ale może nawet wprost: po co Siewca to czyni? Fajnie,że zajrzałeś. 1
Stracony Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Nostalgi.Nemo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I właśnie o to mi chodzi, o ową sprzeczność. Nie o logikę, bo oczywiście tutaj masz rację. Według mnie taka sprzeczność w nas zachodzi. Ile raz prosimy Boga o to żeby dał nam znak i często szukamy takich znaków działania Boga. W naszych czasach oczekujemy cudów, bo to upewnia nas wierze.Oczywiście " Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli..."
Rekomendowane odpowiedzi