Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Klip Opublikowano 25 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 (edytowane) W maleńkiej gotlandzkiej mieścinie Visby przygodną Got wpuścił trzpiotkę do izby. Na figle wzięła Gota ochota, więc uwierała stale myśl go ta: "Jak tu z żoninych raz wyrwać się ryz by?" Z dedykacją dla @samm, w podzięce za masowe polubienia. Edytowane 1 Września 2023 przez Klip (wyświetl historię edycji) 9
obywatel Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Że szwedzkim zwyczajem, w przedzie żonine powaby - czyżby? :) Pozdrawiam.
Klip Opublikowano 26 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 @sam_i_swoiDziękuję za polubienie i komentarz. @violettaDziękuję za bardzo przychylny komentarz i polubienie. @Marek.zak1 @poezja.tanczy @Leszczym Miło mi, że się spodobało. Dziękuję.
Klip Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @iwonaroma Dziękuję za cenne polubienie.
Gość Franek K Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Ale dlaczego gotlanCkich? Przebywawszy ów Got zaś kiedyś w Ligocie zapoznał i uwiódł był pannę Dorocię. Tę zaraz naszła ochota, aby wyjść za mąż za Gota: - Czyś gotów w Ligocie zamieszkać li Gocie?
Klip Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 @Franek K Dziękuję, odpowiedź rewelka!
Ewelina Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 @Klip jak zawsze Twój limeryk wywołuje uśmiech na mojej twarzy. Dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie :)
Klip Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @Ewelina Dziękuję za umiejętne połechtanie mojej próżności i polubienie. Również pozdrawiam 1
Klip Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 (edytowane) @Franek K Poprawiłem ten nieszczęsny tytuł. Dziękuję. Oto moje próba ponocia Ponoć w przesławnym mieście Gotham Batman się napił krwi Wizygota. Od Wizygota wizyty Batman durch chodzi napity. Edytowane 2 Września 2023 przez Klip (wyświetl historię edycji)
samm Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @Klip Dopiero co wróciłem (bo szkoła tuż, tuż), zajrzałem do Zieleniaka, a tu... dedykacja. Ożeż Ty, Klipie! Jakże mógłbym nie polubić czegoś, co mi się podoba? Zresztą, dostało się nie tylko Tobie. A że taki płodny miałeś wtedy okres, to bierz chociaż pół winy na siebie :) Moja odpowiedź będzie w podobnym, skandynawskim stylu, a póki co: Hälningar :) s
Gość Franek K Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 (edytowane) @Klip No i klawo jak cholera. Wymyśliłem ponocie tak trochę w kontrze do limeryków, wszak Polacy nie gęsi itd. Z tym, że furt po śląsku to stąd/daleko, a wciąż to durch. Wiem, bom Ślązak. Edytowane 1 Września 2023 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 (edytowane) @Franek K Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, poprawiam. @samm Dziękuję za polubienie i miłe słowa. Edytowane 2 Września 2023 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi