andrew Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2023 (edytowane) Polska to imię to także cena którą musimy płacić aby je nosić nie każdy je ceni są chętni do sprzedaży zastawienia imienia za cenę chwilowego zysku nie dla Polski swojego profity mocodawców nie popłyną bez końca jakiej chcą Polski albo dla kogo czy można żyć bez imienia 7.2023 andrew Edytowane 20 Lipca 2023 przez andrew (wyświetl historię edycji)
andrew Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2023 @sowa @sowa @sowa Och, to wszystko wyjaśnia, ty jesteś...zaskoczyło mnie to, przerażające... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko dla tej zwrotki ten wiersz warto mieć w pamięci.Jutro lub w sobotę będę na Powązkach. Zawsze jak jestem w Warszawie tam jestem , bo tam to "Imię" brzmi prawdziwie. 1
andrew Opublikowano 21 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 @Stracony Nie pisałem o kim mowa, ale nawet Ci, którzy mówią, że rządzący zdradają Polskę, nie odbierają tego wiersza, że to ich dotyczy, bo wiedzą w sercu o kim mowa. Pozdrawiam serdecznie
Stracony Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 @andrew Ja to odczytuję ponadczasowo, stąd skojarzenie z Powązkami i kwaterą Batalionu Zośka i Szarych Szeregów.Wspominam K.K.Baczyńskiego i innych. Zawsze jednak w historii Polski byli tacy co wybierali trzydzieści srebrników i tak się dzieje nadal.Twój wiersz jest pełny i skończony już po pierwszej zwrotce, co tylko dobrze świadczy o Autorze.
Rekomendowane odpowiedzi