kall Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 kto zatem mija, przemija - odchodząc boli najmocniej sama nie-wiara nie-słowo obłożona nie-dusza nie-ciałem chyba rzeczywistość bywa większym złem niźli bogowie o złe moce Hadesu! szarpnijcie moje ręce do cudu z wielkością kroku złożoną z herkulesowego obojczyka wołam głosem zaspanym : o nadejdź mocy Zeusa wielkiegoś Ty władcy służebnica i tak właśnie pokieruj dłonią bym poczuła ekstazę nie-człowiek ze mnie król poczerniałych strof nieomylnych kart tylko krwią upita przepita zabita ............................................................................... napisany w stanie smutku. dużego smutku. nie to, żebym chciała się od razu zabijać :) proszę potraktować wiersz z pewnym dystansem. wierszopisarz bawi się słowem, uczuciem, starając się je hiperbolizować. pozdrawiam Kalina
kall Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 dziękuję Izo za wizytę. cóż, co do twoich zmian... będę musiała się z nimi przespać i przemyśleć tego nie nie-człowieka ;) Pozdrawiam Kalina
Michał Ziemiak Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Kalino - mieszanka współczsnego stylu i patosu w dobrym smaku udana! Wg mnie takowy kolaż pozwala dobrze odczytać treść. Tylko mi jakoś ta "ekstaza" nie pasuje - trochę to zbyt "wytłuszczone"... Poza tym - plusik! POZDRAWIAM!
Mirosław_Serocki Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Nieudany trochę. Ten patos psuje efekt cieplarniany. Za dużo enterów i za dużo słów.
kall Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Michale : dziękuję bardzo. cóż, przemyślę tę ekstazę ... ;) Mirosławie : również dziękuje za wizytę i komentarz Pozdrawiam Kalina
Rekomendowane odpowiedzi