Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Coś mi zaiskrzyło znowu na synapsach, z lekka podrażniło nadszarpnięte nerwy. Scenariusz się rysuje jak na starych filmach, naiwnie straszących buntem naszych mebli. Rozmawiałem dzisiaj z salonowym stołem, któremu już wszczepiono moduł hipokryzji, zamiast się nakrywać, bredzi mi historie o tym co by, gdyby mieli go naziści. Chciałem go przekonać, że się nie powtórzy taki koszmar, który wtedy się wydarzył, ale on się uparł, że największym wrogiem dla człowieka bywa zawsze drugi człowiek. Edytowane 5 Lipca 2023 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 10
Dared Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 @Sylwester_Lasota No nie wiem, spodziewałem się fajerwerków (znam Twoje pisanie), troszkę kapiszon, bez urazy, zawsze miło Cię czytać, skrzywiony gust mam chyb, wybacz
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W porządku. Jest okay :). Czuję się czasami przeceniany, a czasami... niezrozumiany :)))), ale to drugie chyba jest nieodłącznym elementem tego hobby :) Dzięki wielkie za wgląd. Pozdrawiam :) Cieszę się. Dzięki za wsparcie :) Pozdrawiam. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 2
Dared Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 @Sylwester_Lasota Nie tak, czasem, straszne bzdury tu zamieszczam;-))
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak że tego... sam widzisz, rozumiesz :))) 1
Dared Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 @Sylwester_Lasota No wiesz, rozumiesz;-)))) pozdrówka ciepłe
Asia Rukmini Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 Ciekawie ująłeś temat. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwłaszcza ten fragment. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 ten koszmar jest znowu w lewactwo się zmienił a słowem "naziści" rzuca całe kopy każdemu chce wmówić kto w innej przestrzeni nie chce płacić długów "starej Europy" :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Cieszę się, że w ogóle coś się podoba :). Pozdrawiam. 1
Asia Rukmini Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 @Sylwester_Lasota Całość się podoba, ale zaznaczony fragment szczególnie. :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, dziwny jest ten świat (Cytując Niemena), W którym od wielu lat Wszystko się zmienia I nic się nie zmienia. Dzięki za wgląd. Pozdrawiam. W takim razie jeszcze raz dziękuję... całościowo. :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 Podoba mi się, a co do puenty, to jak jestem z moją bokserką w lesie i bywa, że jakaś biegaczka, czy inna pani wyrazi dezaprobatę wobec mojej biegającej Sowy, bo tak ma na imię, jak wiesz, odpowiadam, żeby obawiała się ludzi, bo samotnym kobietom w lesie tylko oni zagrażają, a tu na niejedną napadli, co zresztą jest prawdą. Pozdrawiam. 1
duszka Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 @Sylwester_Lasota Dla mnie to "siłowanie się" zwątpienia z nadzieją - na temat człowieka... Myślę, że zasługujemy na jedno i drugie. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, bo to ludzie ciągle jeszcze zasiadają przy tych "inteligentnych stołach". Dziękuję za życzliwość. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze raz wrócę do tego komentarza (tym razem prozą), bo pomyślałem sobie o tym, jak trudno jest przekonać obecnie większość ludzi o tym, że nazizm był ideologią lewicową (NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - Narodowosocjalistyczna Niemiecka Partia Robotników), bo jest teraz w większości przypadków utożsamiana z prawicą. To jeden z celowych fikołków jakie zostały wykonane w naszych głowach, niemal niemożliwy do odwrócenia, a w znacznym stopniu kształtujący sposób postrzegania świata prawdopodobnie większości ludzi z naszego kręgu kulturowego. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bingo - wyartukułowałeś to o czym - sza, mordy w kubeł (lata pracy lewackiej propagandy w Twoim przypadku wzieły w łeb) a jeszcze jak spojrzysz jaka partia rządzi w Euro - jesteś w domu. A jeszcze jak sobie przypomnisz jak rodził się faszyzm - o przepraszam nazizm w Niemczech i jak Stalin budował komunizm odkryjesz zadziwiające podobieństwa: - kościół katolicki wróg nr 1 - w imię demokracji i równości mordowano miliony osób - przeprowadzano czystki etniczne ... Pozdrawiam Edytowane 1 Lipca 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, a ja teraz do końca dnia (albo i dłużej) będę zastanawiał się, po co napisałeś ten komentarz? :)))) Chyba tylko po to, żeby nabić mi odsłon. Dzięki, ale naprawdę nie chciałbym blokować wątku, Panie "psychologu" :)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aha :))))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz ja nawet nic nie myślę bo nie ma o czym, a fakty o dziwo same się układają, a jakie etykiety tym faktom przypniesz - nie ma znaczenia 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dobrze, to jeszcze raz. Po co o tym piszesz?
Rekomendowane odpowiedzi