Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Akacja mówi

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na jednych działają róże, na innych płynąca rzeka. Na mnie akacja :)

@Dared Te pokrzywione są najlepsze. Nikt na proste nie zwraca uwagi. Tylko te powyginane przez życie, jak ludzie, żyją w sercach kolejnych.. Widzisz. W Twoim zostały

Dziękuje za zatrzymanie

@Asia Rukmini @Rafael Marius @Konrad Koper @Dared @Klip @iwonaroma

Edytowane przez poezja.tanczy (wyświetl historię edycji)

• 4 miesiące temu...

"Akacja mówi"... nie tylko ona, drzewa trzeba poczuć, w każdym jest energia i każde drzewo

ma.. duszę.. ja w to wierzę.

Całkiem niedawno, akurat miałam obiad.. zerkam przez okno, a korona wielkiego drzewa

cała się trzęsie... podeszłam bliżej i co... ścinali ją, bo nieopodal zaczęła się budowa nowych

"bud" dla mieszkańców. Do tej pory, nazywam te ładne nowe budynki "budami", ponieważ

przysłoniły mi oazę zieleni.

Życzę Autorowi jak najwięcej zieloności wokół siebie.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

@Nata_Kruk

O czerpanie z tej energii właśnie chodzi

Bo to część nas. Tylko mało kto jest w stanie to poczuć

Dzięki

@duszka

Tak, trzewa przenikają człowieka

Bo uczą spokoju i wypełniania swojej roli

Wiele można się od drzew nauczyć

I poczuć

Dzięki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika A rzeczywiście niewyraźnie napisałem, chodziło że bez czytania tytułu text odpaliłem, ale gdybym zobaczył taki tytuł u nieznanego mi autora, to też bym czytnął. Zamiast powieści ma być coś lepszego, więc miło mi że czekasz, jesteś jedyną osobą w takim razie obecnie, dla której moje texty znaczą więcej niż nic – inni, te parę osób które swojego czasu nazywały mnie genjuszem pokazało czynem, gdzie to mają – i tak jest dobrze i znakomicie, tak samo było z Peiperem. Dużo mam do napisania, niestety nie mogę zacząć, póki nie poznam systemu rdzennej polszczyzny w miarę dokładnie, bo że to system to już Mickiewicz mówił, nie mówiąc o wcześniej Kopczyńskim, co z Duchem Mowy Polskiej wręcz wszedł w kontakt. Ja również, tak między nami ;). Więc głównie słownik Lindego studjuję, a i Linde wiedział, że poezya na słowniku Jego skorzysta, a nawet nie tylko poezya; no i nareszcie zacznie, po dwustu latach :D  
    • Mi się czyta na proszek cię miele.  Może wtedy interpretacyjnie też byłoby jeszcze celniej? ;) Pzdr

• Wygasłe wulkany Gniewu powszedniego Nie grzeją Oddechem oparów   Euforii blaski Odległe mrokiem czasu Nie nęcą Boskości ułudą   Wody i ognia Ziemi i nieba Wystarczy dotknąć W przestrzeni  Cudu istnienia
    • @Wałgierz Jaskrzat witaj brachu

kurde ale mnie ucieszyłes....pisz pisz pamiętaj czekam na tę powieść  . Kurde miło Cię "usłyszeć" - przeczytać   Ps. Weź mi ta drugą część komentarza objaśnij - pamiętasz że ja inaczej myśląca Zresztą z tym tytułem było tak ...( To że jestem gaduła i to "szybka" gaduła też pamiętasz co) Homo sapiens - człowiek myślący więc tytuł  miał być odwrotnością - ale ja to zawsze coś palne nie w punkt
    • Przymrozków prawie nie było, a wczoraj w słońcu plus 20 więc why not? Pozdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...