Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Klip Opublikowano 29 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2023 Skarżyła się dama ponętna z Ligoty, że Zenka nie kuszą jej bujne przymioty. Na śląskie dąsy i ochy tak rzekł "Warszawiak" z Baniochy: "Ja wolę mam nawet, lecz brak mi ochoty." 8
Rolek Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2023 @Klip Pomysł niebezpieczny, jak uderzenie młotem, By "Warszawiawka" łączyć z "Hanyskim" pomiotem. 1
Klip Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) @Rolek Może lepiej: By orzeczenie (skoro rzekł) Warszawiaka łączyć ze śląskim podmiotem. :-) Nie przepadam za stygmatyzacją (w limerykach). Dziękuję za polubienie i komentarz. @Marek.zak1 @poezja.tanczy Dziękuję za polubienia @Deonix_ Dziękuję za polubienia (to i innych mych dziełek). Bardzo mi miło. Pozdrawiam wakacyjnie WSZYSTKICH czytelników. Edytowane 1 Lipca 2023 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 @Asia Rukmini Miło, że wpadłaś z pochwałką. Dziękuję. 1
Asia Rukmini Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 @Klip Czekałam na twój wiersz w innym dziale. A ty tworzysz świetne limeryki :) pozdrawiam
Klip Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 @Asia Rukmini Za limerykiem można się wystarczająco dobrze ukryć :-) Dziękuję za pochwałę i pozdrawiam sobotnio. 1
Ewelina Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 @Klip ależ cała przyjemność po mojej stronie! Pozdrawiam :)
Klip Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 @Ewelina Niechże przyjemności będą wspólne! 1
Rekomendowane odpowiedzi