Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 (edytowane) biegniemy bez wytchnienia w światła jaskrawe choć mrok uparcie za nami... z każdym kolejnym krokiem zbliża się wieczność z ciężkimi piórami... wznosimy w milczeniu dłonie wysoko do nieba - utkanego prochem wymieszanym z naszymi deszczami biegniemy bez wytchnienia dotrzemy na czas... jeszcze tylko trochę Edytowane 23 Czerwca 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 5
Rafael Marius Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Ja biegnę do nieba takiego prawie chrześcijańskiego. A Ty do jakiego? 1
Tectosmith Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Bardzo ładnie i celnie. W pełni się zgadzam. Pozdrawiam wieczorowo :-) 1
Antoine W Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Zobacz jak będzie bez "i" Trzecia zwr. czwarty wers (myślę, że byłoby lepiej, nic innego bym nie zmieniał)
Ewelina Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Antoine W może i faktycznie tak będzie lepiej. Dziękuję i pozdrawiam! @Rafael Marius nie myślę o tym jakie to niebo. Niebo to po prostu niebo. Dla jednych chrześcijańskie dla innych muzułmańskie albo jeszcze jakieś inne. Natomiast z racji tego, że byłam wychowana w duchu chrześcijaństwa to moje religijne skojarzenia z niebem oczywiście ściśle wiążą się z wiarą chrześcijańską :) @Tectosmith dziękuję bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam porannie :) 3
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2023 taka ludzka natura - pierwotnie dzika (zwierzęca) gonimy "coś" - gdy ucieka uciekamy przed "czymś" - gdy nas goni gdy zaniknie - bylejakość i tłuszcz zaleje nasz umysł nie mam nic przeciwko gonitwie (z uwzględnieniem indywidualnych możliwości) Pozdrawiam! :) 1
Ewelina Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2023 @Coretanima serdecznie dziękuję za interesujący komentarz, skłaniający do dalszych refleksji nad ludzką naturą! Faktycznie, bycie w ciągłym ruchu jest czymś naturalnym, właściwym dla nas i nie warto z tego rezygnować, bo to byłaby trochę taka rezygnacja z życia... Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi