Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 czereśnio wilgocią nabrzmiała trącasz moje drżące usta a ja źdźbła trawy dłonią macam i sprawdzam sprawdzam czy na samych końcach zbyt ostre nie są 8
Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Konrad Koper a tak konkretnie o co chciałabyś zapytać? :)
Konrad Koper Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Metaforycznie --*- !
Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Konrad Koper wybacz, nie rozumiem
Tectosmith Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Bardzo ładnie i zmysłowo. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Tectosmith dziękuję. Cieszę się, że przekaz dotarł :) Pozdrawiam słonecznie :) 1
kwintesencja Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Oddziałuje na zmysły, podoba mi się :) pozdrawiam! 1
Ewelina Opublikowano 22 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @kwintesencja dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, ja już tak mam, że lubię pobudzać zmysły, nie tylko swoje :) Pozdrawiam ciepło 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina Można się położyć na kocyku będzie delikatniejszy, no chyba że ktoś chce koniecznie bliżej natury. 1
Antoine W Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 @Ewelina wiem że to nie warsztat ale to "macam" takie jest jakby nie do tego wiersza...
Ewelina Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Antoine W a w jakim sensie nie do tego wiersza? Trawy nie można macać? Tego słowa użyłam celowo. Jest wyraziste i może się różnie kojarzyć i dlatego właśnie go użyłam. @Rafael Marius mozna i na kocyku, pewnie :) Można przecież siedzieć na jego brzegu a dłońmi dotykać trawy, żaden problem :) 1
violetta Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 Robię to samo, gdy zamyślona. 1
Antoine W Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Ewelina Jakby mniej tu pasuje, ale to tylko (widzę) moje odczucie. może własnie po to macania tu użyłaś, Ty decydujesz :) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja myślałem, że tu rzecz idzie o rozpoznanie terenu, czy aby na pewno coś nie skaleczy pewnej części ciała służącej do siedzenia. Szczególnie gdy będzie w takim stanie w jakim ją Pan Bóg stworzył. 1
poezja.tanczy Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 ...bo trawą to można sobie boleśnie dłonie pokaleczyć Jest sens i forma +++ 1
Ewelina Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 @Antoine W jednemu macanie pasuje, drugiemu dotykanie s trzeciemu nic :) @poezja.tanczy można faktycznie pociąć sobie dłonie. Nieraz to przerabiałam. Dziękuję i pozdrawiam :) @Rafael Marius oj daleko wybiegła Twoja wyobraźnia :) w zasadzie ten wiersz miał wyobraźnię pobudzić więc zdaje się, że to się udało :)) @violetta to przyjemne doświadczenie...prawda? 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak właśnie zrozumiałem intencję autorki i dlatego wybiegłem bardziej do wspomnień z pewnej wakacyjnej łąki, na której nie jedno się działo przez lata. U mnie wszystko prawdziwe, bo do zmyślania nie ma głowy. 1
Rekomendowane odpowiedzi