Dekaos Dondi Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2023 pierwszy pajacyk odgryzł ci nóżki a ty mu na to twój wybór słuszny drugi pajacyk odgryzł ci ręce a ty mu na to odgryźć mi więcej trzeci pajacyk brzuch ci rozszarpał a ty mu na to mielonka fajna czwarty pajacyk odgryzł ci głowę nie rzekłeś kwestii już nie to zdrowie morał tej bajki jest nieco smutny ty pajacykom splątałeś sznurki 1
kaarcik Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2023 @Dekaos Dondi bardzo mi się podoba, porusza i skłania do zastanowienia
Dekaos Dondi Opublikowano 17 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2023 Kaarcik↔Dzięki. No... raczej tak:)↔Pozdrawiam:)
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Dobrze wykorzystany motyw przewodni.Pajacyk czy kukiełka.... jakie to ma znaczenie. .....na Sycyli po przedstawieniu do worka szmacianego chowają.Dobry wiersz choć jak wszystko tu raczej korekty potrzebuje.Witam...z pozdrowieniem od serca.
Dekaos Dondi Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2024 @Bożena De-Tre ↔Dzięki:)↔Biorąc pod uwagę powiedzenie, że o gustach nie warto dyskutować, to każda korekta, może być "słuszna" lub nie, w zależności, do kogo zdania subiektywnego porównać. Rzadko jestem w pełni zadowolony, z tego co piszę:)↔Pozdrawiam:)
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2024 @Dekaos Dondi @Dekaos Dondi Nie chodzi o korektę z mojej strony.Bardziej o „ zatrzymanie” się przy kimś kto też pisze…jest nas „ Ludzi w biegu”( tytuł mojej poezji) chyba ok14 tys( na Portalu) i oczywiście nie robimy przystanków przy wszystkich-:)Dobrego zatem..i owocnego pisania.
Rekomendowane odpowiedzi