Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 10 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) na staroegipskim reliefie pełni dostojeństwa idą z ofiarą on i ona pierwsza żona królowa dalej druga ona jej córka jego bratanica i żona nie dzielimy władzy między obcych on ją wziął siłą ale to ona go uwiodła z żądzą nie uchodzi wygrana wszystkie brudy w jednym domu bez wyróżnienia skończyła dwie klasy w sam raz by na stolnicy układać pierogi do stu lub na wyborach postawić krzyżyk w rubryce wskazanej przez księdza chłopu trzeba dać nieważne czy w brudzie trzeba dać to wbijała do głowy ucząc mnie piec ciasto na drożdżach żyli długo i szczęśliwie czyli jak Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 14
poezja.tanczy Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli tak jak dyktował im świat Smutne zakończenie :)
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) @poezja.tanczy Smutne? Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , to raczej pytanie na końcu bajeczki opowiadanej przez kolejne pokolenie... . Wyżej są Ptolemeusze czyli każdy z każdym, potem patriarchat... Dzieci czasem pytają... Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 2
Corleone 11 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija Kolejny Twój dobry, pełen refleksji Wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , dzięki Ci wielce za czas literackiej przyjemności . Ciąg dalszy komentarza napiszę później; teraz poproszę tylko, abyś poprawiła literówkę (rządzą --> żądzą). Serdeczne pozdrowienia i wspaniałej Niedzieli .
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Corleone 11 Cześć Michaś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , rzeczywiście... Niedziela zapowiada się udana, synek obiecał deser lodowy... wiesz jak on jest kucharz i ogólnie jestem na tarasie...
Corleone 11 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) @Somalija Cześć Siostro Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . To wspaniale , w takim razie czekam na fotografię deseru . A że właśnie skończyłem pracę, to teraz przede mną lepsza część dnia . Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Corleone 11 Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , deser wywołał tyle emocji, że nie został sfotografowany tylko pożarty... Wiesz, że szczęśliwiej chwili nie robi się zdjęć bo poprostu się ją przeżywa... i tak było. Ale oczywiście zdradzę przepis. Na dnie była malinowa galaretka pokrojona w kostki, dalej lody śmietankowe i posypka wykonana z pokruszonych wafelków Dare i ciasteczka Kinder Kards... 1
Corleone 11 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija To faktycznie wspomniane emocje osiągnęły wysoki poziom Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dzięki Ci bardzo za przepis; przyznaję, Mateuszek wykazał się pomysłowością . A jak miewa się Dominika? Odnośnie zaś do przeżywania szczęśliwych chwil bez wykonywania zdjęć odpowiem, że według mnie to zależy. Od osoby, która miałaby fotografować: od osób towarzyszących; od sytuacji wreszcie. I zakończę pytaniem. Czy przeżywanie radości wyklucza fotografowanie? Morze Północne, z wczorajszych odwiedzin .
Rafael Marius Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To już każdy najlepiej wie co jest dla niego szczęściem. Choć ja osobiście uważam, że szczęście jest przereklamowane i niczego takiego, rozumianego jako stan trwały, nie ma. Piękne są tylko chwile i gdy są... to już dużo.
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Rafael Marius Mądry z Ciebie chłopiec. Chcesz zobaczyć surfinie, ale telefonem?
Rafael Marius Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija Pewnie, że tak.
poezja.tanczy Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija Każde pokolenie pisze swoje bajki Zmieniają się bohaterowie Ale sens pozostaje ten sam
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Rafael Marius Tam w centrum jest słońce... a drugie zdjęcie, to obiecana surfinia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ze światłem złapanym w tkanki płatków... Dobrego wieczoru, dziękuję za wszystko To maja najpiękniejsza, ale słabo rośnie... jest fioletowa z białe kropeczki, lubię na nią patrzeć... 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija Z dobrym światłem zastanym telefon daje radę. Wszystkie bardzo ładne. Ciekawe efekty świetlne. A ta fioletowa w kropeczki śliczna.
Somalija Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Rafael Marius Strzeliłam buraka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , dziękuję, zawsze łapałam promienie światła, najczęściej dwa plany, drugi bardzo lub mniej rozmyty, w większości makrofotografia; nie mam jeszcze tej czujności, może wróci... 1
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Somalijapo prostu: długo i szczęśliwie ;-) pozdrawiam
Corleone 11 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @Somalija Prawda, że "pełni dostojeństwa" to po prostu "dostojni"? Może celem usunięcia powtórzeń napiszesz "on i pierwsza królowa"? A co powiesz na: - "wszystkie brudy wewnątrz domu", - zmianę "lub" na "i", - "gdzie" zamiast "czy w brudzie", - wreszcie usunięcie "czyli"? co pozwoliłoby stworzyć Czytelnikowi jeszcze więcej przestrzeni do namysłu. Serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @Somalija Czy teraz tak się mówi (i pisze): "Strzeliłam buraka"? Wyobraziłem sobie Ciebie w myśliwskim stroju, w kapelusiku z piórkiem i z dubeltówką. Chodzisz po polu, brudzisz w rozmiękłej po deszczu ziemi buty z cholewami i strzelasz do buraków ...
Corleone 11 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @Somalija Śliczne zdjęcia surfinii Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TAKIE tam telefonem... ale na żywo są cudowne...
Arsis Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @Somalija witam czerwcowo. kwiatki piękne...
Rekomendowane odpowiedzi