Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 31 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) umarli przechodzą obok od czasów Melquiadesa stoję na styku światów u kresu nocy bez deszczu żółtych kwiatów w ciszy przemknęło magnetyczne zwierzę sceny wiatr przynosi na próg oddech komory grobowej z Doliny Królów zapach czarnej żywicy morze gwiazd lapońskiego nieba życie i śmierć Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 13
poezja.tanczy Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic więcej nie trzeba :) Pozdrawiam +
Nefretete Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Somalija Bardzo ciekawie! Pozdrowienia
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. CZEŚĆ, Ty lubisz takie tematy o niepojętych dla nas energiach... Trzymaj za mnie kciuki, bo dzisiaj występuję w charytatywnym turnieju z okazji Dnia Dziecka i jestem w dyscyplinach: kręcenie hulahop, skakanie w gumę i koszykówki na jednym polu ...
Arsis Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Somalija zastanawia mnie to skakanie w gumę 1
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Arsis Nie musisz się zastanawiać, tylko zamknij oczy i przypomnij sobie dziewczynki z lat dzieciństwa, wszystkie skakały w gumę wyciągniętą z rodzinnej bielizny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dziś gumy do skakania mają wspaniałe kolory, tylko nikt nie skacze... W gumę wygrałam, wygrałam też 2 z 3 biegów z szarfą, przegrałam 4 pojedynki w hulahop na czas i zdobyłam 10 punktów w 2 kwartach meczu...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) @Somalija W gumę to nawet my się bawiliśmy gdy byliśmy chłopcami. Yyyyyy, tzn. koledzy mi kiedyś opowiadali, że bawili się w jakieś dziewczyńskie zabawy. Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Wędrowiec.1984 Hahaha Grzesiu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ja nie skakałam w gumę, ale w internecie jest wszystko...
Arsis Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Somalija gratuluję iście olimpijskiego sukcesu, a, co do skakania etc. dzisiaj to nawet nikt prawie nie rozmawia ze sobą. dzisiaj widziałem w autobusie czterech chłopaków siedzących obok siebie (okazało się, że to byli koledzy) ale zamiast rozmawiać ze sobą, tak jak się powinno rozmawiać patrząc w oczy itd, to wysyłali sobie komunikaty na messendżerze. jeszcze chwila a wleziemy to tych wszystkich sfarfonów, a że będą nam wystawały jedynie tyłki
Rafael Marius Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale gdyby deszcz jednak był, to mógłby być ze złotokapu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A w gumę też skakałem z dziewczynkami. Nawet znałem zasady tej gry. Jednak robiłem to tylko wtedy, gdy kolegów nie było na podwórku. Teraz już nie skaczą, przynajmniej w mojej okolicy. Pewnie siedzą przed komputerem, bo na placu zabaw to tylko są przedszkolaki. Guma była dla starszych dzieci.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ten chłopak z IIIC, który się wtedy koncertowo wywalił przy Agacie i Kaśce, bo się w gumę zaplątał, to byłes Ty? O_o Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deszcz żółtych kwiatów to motyw z Macondo... BARDZO Ci dziękuję za zdjęcie, bardzo mnie zmobilizowała znajomość z Tobą i zaczęłam znów fotografować. Dziękuję Hahaha , fajne wspomnienia... podpisywałeś się przed dziewczynkami . Ja dziś wygrałam w gumę, ale uczyłam się układu z internetu , najpierw na liniach od paneli a potem pożyczyłam gumę i 2 krzesła... TAK , to był Rafał, ale tam nie było Agaty, tylko Aga... pamiętam, to dokładnie @poezja.tanczy Myślę, że potrzebne są jeszcze miłość i szczęście, pewnie wielu powie, że kasa . Miło Cię poznać Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Nefretete Mam relacje z ludźmi, którzy odchodzą... DZIĘKUJĘ za wszystko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Arsis Ach, Włodzimierzu byłam dziś olimpijska i twarda, ale już wychodzą na wierzch pierwsze efekty uboczne, a mianowicie ból kolan, prawej stopy...
Rafael Marius Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba jednak nie ja, bo chodziłem do IIIa, ale jak z IIIc się wywalił, to bardzo mu tak dobrze, bo tych żeśmy nie lubili. Z tego co pamiętam to raczej nie. Znaliśmy się na to za dobrze, można powiedzieć prawie rodzinne układy. Zresztą w rodzinkę, żeśmy się ciągle bawili, a potem się wszystko rozeszło i nic z tych znajomości nie zostało. Każdy myślał, że w nowych miejscach pozna lepsze towarzystwo, ale tak się nie stało. Dzisiaj właśnie przypadkowo spotkałem na ulicy kolegę z podstawówki z tego samego bloku, wtedy. Z 10 lat albo i więcej go nie widziałem. Gadaliśmy prawie godzinę. Odlotowo, taki luzik i zrozumienie jakbyśmy się wczoraj widzieli. Takich relacji się już późniejszym wieku nie zbuduje. A to mnie cieszy bardzo. Pewnie wkrótce zobaczymy rezultaty.
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Rafael Marius Ja mam dużo znajomych i z łatwością nawiązuję nowe, ale im nowsze tym bardziej powierzchowne... czy gdzieś jestem szczera, pewnie tylko w wierszach... Oj, Rafałku jeśli chodzi o fotografię, to zaczęło wracać, gdy Cię poznałam, bo to jest kontakt umysł kontra umysł. Robiłam zdjęcia, ale zauważyłam, że jestem nieskupiona i chaotyczna... daleko odeszłam...
Somalija Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Arsis Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aaa.... chętnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , tylko bądź delikatny, bo obolała jestem...
Arsis Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) @Somalija będzie trzeszczało jak stropowe deski Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2023 @Somalija Co do samego tematu wiersza, bo trochę zrobił się offtopic, nigdy jakoś szczególnie nie przepadałem za Tiną Turner. To były kompletnie nie moje klimaty, zresztą, śmierci osób publicznych nigdy jakoś specjalnie nie przeżywałem i to się raczej nie zmieni. Szkoda mi było Lemmy'ego z Motorhead. Można w pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że facet grał koncerty w zasadzie do upadłego. Pod koniec życia już naprawdę źle wyglądał, myliły mu się kawałki i niesamowicie fałszował na gitarze, nie mówiąc już nawet o samych koncertach, których bywało, że nie kończył. Do dzisiaj uwielbiam Motorhead, a renomę jaką Lemmy zdobył śród fanów najbardziej było widać właśnie pod koniec jego życia. Gdy schorowany schodził ze sceny, nie mogąc już grać, publiczność dopingowała go i dodawała otuchy.
Rekomendowane odpowiedzi