Kasia Koziorowska Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2023 Podczas wczorajszego spotkania z wiecznością nabawiłam się samotności. Poczułam w sobie wszędobylską noc, której tak boleśnie brakuje światła spadających gwiazd. Nie, nie mogę przyzwyczaić się do tutejszych wędrówek w stronę tego muru, poza którym nie istnieje powietrze, ani jeden haust kamienia. Rozproszona na skrawki zbędnych przejaskrawień, oddana smutkowi, który jak zwykle szuka sensu, owijam się w znoszoną mgłę, doszukuję się istnienia tam, gdzie skonały wszystkie jabłonie, przebrzmiała ostatnia słona modlitwa. A kiedy już pomalujesz na czerwono swoje niebo, kiedy rozbłyśnie w tobie ostatnie wzgórze - staniemy na straży ostatniego człowieka, ostatniej w tym sercu litości. 7
corival Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Kasia Koziorowska Mam nadzieję, że do czasu ostatnich rzeczy jeszcze daleko. Troszkę pojęłam, troszkę chyba nie bardzo, ale jak sądzę ogólny sens do mnie dotarł. Pozdrawiam :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Kasia Koziorowska Przepiękne, cudowne. Biorę każde słowo. Płynnie się czyta i wciąż chce się więcej. W dodatku utwór posiada niesamowity klimat.
Rekomendowane odpowiedzi