Anka_Kowalczyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rozumiem mowę - echa pociągów, jak żurawie ciągnące na południe sumień. Ze stukotem kół zajeżdża lśnienie usypiania. Z policzkiem przy szybie brudnej i sczerniałej marzysz o jesiennych, pachnących winobraniach. Szarpią mną stacje - szmaciana marionetka, której niegrzeczne dziecko wydłubało oczy. Teraz kiwa się w takt mknących krajobrazów w nieogranioną noc z nieogarnionej nocy. Siedzi Kasandra z torbą pasiastą przy oknie, z palcem wygiętym, skrzywionym sercem. W przestrzeń się wznosi kolejka pragnień z nic nie widzącą zabawką w ręce. 6 maja 2001 r.
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 piekny wiersz, forma znakomicie podkresla tresc, szum pociagu jest tak samo uporzadkowany jak wiersz, cudowny, jestem zachwycony pozdrawiam
atlantyda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zaszumiało..choć zgadzam sie z oyeyem forma usypia.Zbyt klasyczna.Ale treś i dobór słow jak najbardziej.Proszę o coś nowszego.Pozdrawiam.
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Siedzi Kasandra z torbą pasiastą przy oknie, z palcem wygiętym, skrzywionym sercem. W przestrzeń się wznosi kolejka pragnień z nic nie widzącą zabawką w ręce. świetny kawałek. Forma mi nie przeszkadza. Zobaczę co się stanie, jak ja jutro wkleję swojego drugiego eksperymenta:)). Ogromniastego:) Pozdrawiam - Mirka Znam Ankę Kowalczyk spod Wrocławia, ale czy to ty?:) [sub]Tekst był edytowany przez Dotyk dnia 21-09-2003 23:15.[/sub]
Anka_Kowalczyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niestety - my się chyba nie znamy. Ale cieszę się bardzo, że choć fragment mojego wierszyka podobał Ci się. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi