Ten utwór został doceniony przez użytkowników. any woll Opublikowano 3 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) śliwy wybuchły bielą wiosny barwiąc marzenia ciepłem słońca chciałbym wyszumieć moją miłość powiewem młodych liści brzozy. i głosem znużonego ptaka co przysiadł właśnie po podróży zaśpiewać chciałbym o miłości na grzbiecie sokorowej łozy. Edytowane 5 Maja 2023 przez any woll (wyświetl historię edycji) 8
Rafael Marius Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jak najbardziej, moja sąsiadka mirabelka. Jak co roku urocza. Wabi do miłości, nie tylko ptaki. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 Witaj - miły wiersz - Pozdr.
any woll Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję i pozdrawiam również. @Rafael Marius takie właśnie one są, te śliwy. pachnące, białe i marzenia śniące... dziękuję za wszystkie serduszka, bardzo. 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... przyjemny wiosenny kawałeczek... :) Jedna sugestia... wybuchały... czytałam, wg mnie jakoś poprawniej brzmi, tym bardziej, że niżej dałeś.. barwiąc... i byłby ten sam czas... wybuchają - barwiąc.. jednocześnie. Pozdrawiam.
any woll Opublikowano 5 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) @Nata_Kruk wybuchły jest szybsze, chyba lepiej pasuje rytmicznie. imiesłów barwiąc w tym powiązaniu jest czasowo neutralny. również zmienia się liczba sylab, co moim zdaniem ma jednoznacznie negatywny wpływ na płynność wiersza. poza tym wiosna jest tylko opisem zaistniałej sytuacji. dziękuję za uwagę i też pozdrawiam. Edytowane 5 Maja 2023 przez any woll (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 @any woll świetny wiersz, płynie ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi