Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dokładnie i proszenie o faworyzowanie ze względu na cokolwiek, kłóci się ze sprawiedliwością.

Właśnie, więc można prosić o sprawiedliwy osąd, ale nie o to, żeby w niebie nie zważano na grzechy, bo bardziej wierzymy. Wyszłoby, że wierzymy, bo się łatwiej przeslizgniemy do nieba. Pozdrawiam. 

Opublikowano

@corival Dzięki, przez lata, w okresie kiedy uczestniczyłem okazjonalnie we mszach, powtarzałem to z innymi, ale w pewnym momencie doszedłem do wniosku, że coś jest nie tak i skoro ktoś się uważa za chrześcijanina, powinien bardziej od innych przestrzegać dekalogu, a może nawet dawać przykład, jak to się robi, a nie prosić Stwórcę o przymykanie oka na swoje grzechy. Pozdrawiam. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @mariusz ziółkowski   Tak, dlatego też: mam tylko cztery serduszka, a przeważnie w ciągu jednego dnia moje teksty miały klauzulę na zielono: "tekst został doceniony przez czytelników" - pewnie katolicy są na mnie wściekli, jeśli chodzi o politykę - ona jest wszędzie, niestety... Zresztą, kto zdecydował o takich rządach przy urnach wyborczych? Jeśli chodzi o mnie, to: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, także: byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, tym bardziej: oni nie mają żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - zabrania tego Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Kodeks Karny i Karta Praw Osób Niepełnosprawnych.   Łukasz Jasiński 
    • Jesteś jedną Z tak niewielu   I nadajesz sens Mojemu istnieniu   A to co było złe Puszczam w niepamięć   I przynoszę ci Słońce w darze   Niech w końcu Uśmiech zagości Na twojej twarzy  
    • @Łukasz Jasiński nie ma polityki bez bezwstydu, więc wstydzę się za polityków. Pozdrawiam i biorę się za pisanie o ciszy.
    • Tobie   Znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco - vitaliano, a sole molo italiano)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   nie patrz mi w mroczne oczy: w wściekłe - diabelskie pazury, nie patrz mi w mroczne oczy:   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco vitaliano, a sole molo italiano)   znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury...   Łukasz Jasiński (czerwiec 2018)
    • byłem w lesie wdepnąłem w chrust spłoszyłem tym młodą  sarnę obok drzemał zając   byłem w lesie  widziałem babie lato które nie chcący popsułem widać niezła ze mnie gapa   byłem w lesie zagapiłem  się walnąłem w świerk spadło wiele igieł muchomor się śmiał   byłem w lesie szukałem echa - wiatr na to rzekł cicho bądź - poczuj jak paproć o kwiecie śni   byłem w lesie fajnie było dzięki niemu napisałem wiersz myśląc las to las żyć się chce
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...