janofor Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Dziadek grafoman Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @janofor Musiałem sie zalogować, żeby przeczytać twój wiersz. Nie chcę go oceniać, bo się na wierszach nie znam, ale trochę sie treścią rozczarowałem w kontekście tytułu. No cóż.
janofor Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Dziadek grafoman Za mało krwi i seksu?
Dziadek grafoman Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Dziadek grafoman @janofor Raczej nic o kurwach. Miałem nadzieje na coś solidnie okraszonego wulgaryzmami, a tu wulgarny ino tytuł... iiiiiii. Ale fajne są odniesienia do młodzieńczych powiedzonek moich szkolnych, dawnych czasów. Konkretnie: "jedzie mi tu czołg", odchylało sie wtedy palcem chyba dolną powiekę, eksponując białkówkę i tęczówkę oka. Z tramwajem było podobnie. W taki sposób informowało sie swojego rozmówcę o tym, że omawiana wspólnie hipoteza jest mało prawdopodobna :) Nie wiem czy wspomniany gest przetrwał do dzisiejszych czasów? Jeśli masz taką wiedzę, to podziel się nią. 1
janofor Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Dziadek grafoman Niestety, rzadko spotyka się, żeby ktoś nadal używał wspomnianych gestów, może czasami - myślę że to największa słabość tego wiersza :) Co do wulgaryzmów w wierszu i obecności w nim kurew - moim zdaniem takie natężenie wystarczy, mała odskocznia od rzeczywistości. Pozdrawiam J
corival Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @janofor Mnie dla odmiany tytuł z lekka odstraszał, ale się nie poddałam i nie żałuję. Wiersz mi się bowiem spodobał z tym całym odniesieniem do przeszłości i do teraźniejszości jak mi się wydaje. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi