Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Nie, to nie dla mnie i nie muszę pani mówić jakie mam plany na przyszłość - nie jestem niewolnikiem politycznym i używam przede wszystkim rozumu - prawa, otóż to: zbrodniarz wojenny - premier Izraela Benjamin Netanjahu - nie jest już ścigany listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze, jednakże: polski wymiar sprawiedliwości - Sąd Rejonowy w jakimś mieście może wydać nakaz aresztowania zbrodniarza wojennego - premiera Izraela Benjamina Netanjahuja - za mowę nienawiści i w tym wypadku: za znieważenie Narodu Polskiego i Państwa Polskiego, jeśli jakiś Sąd Rejonowy wydaje nakaz aresztowania - list gończy obowiązuje automatycznie, kończąc: w polskim Kodeksie Postępowania Karnego nie istnieje antypolonizm i po zmianie władzy - wyżej wymieniony kodeks zostanie znowelizowany.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@violetta

A to moja wina? Przypominam: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej i byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, a pani jak głosowała? Poza tym: tak zwany prokurator generalny i minister sprawiedliwości ukraińskiego pochodzenia - Adam Bondar - jako były rzecznik praw obywatelskich - nie pomógł mi - kiedy byłem osobą nielegalnie bezdomną, chociaż: miał taki obowiązek, zresztą - jest on skrajnym lewakiem - anarchistą, dodam: został on wypunktowany w Sądzie Najwyższym i to głównie przez kobiety - sędzinie, dosłownie: zadeptały go - ośmieszyły, skompromitowały i zawstydziły! A Sąd Najwyższy uznał ważność wyborów prezydenckich i pozostaje już tylko zaprzysiężenie pana prezydenta elekta Karola Nawrockiego! Jeśli pani uważa, że w Polsce jest niebezpiecznie, to: dlaczego pani nie ucieknie na emigrację?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Bo to dzięki nam, mężczyznom, nadal w Polsce jest bezpiecznie, pytanie: kiedy ostatnio została pani zaatakowana na ulicy? Kiedyś czytałem na Onecie - niemiecka firma medialna, że w Polsce jest bardzo bezpiecznie dla samotnych turystek z innych krajów - same chodzą po ulicy i nic a nic - wracają zdrowe i całe i zadowolone do hotelów.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

A w moim dumnym kraju po upałach są najpiękniejsze na świecie burze, więc? Nie, proszę pani, wody nie zabraknie - jest ona po prostu źle wykorzystywana z winy ekologów, otóż to: przywołała pani link na temat suszy i dla równowagi zapomniała pani dodać ubiegłoroczną powódź na Śląsku i ogromne podtopienia w moim dumnym mieście, kończąc - Święta Matka Natury - wszystko dokładnie reguluje.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Na dnie Wisły nie ma śmieci, tylko: skarby, ostatnio warszawski wędkarz znalazł tam średniowieczny miecz, a na opalanie nie mam czasu - jutro będę musiał zrobić opłaty, zakupy i zawieźć mamie niepotrzebny mi koc, natomiast: w przyszłym tygodniu idę do dentysty i nic dziwnego, że traktuje mnie pani jak dziecko, bo: sama pani jest dzieckiem - kompletnie niedojrzałym emocjonalnie.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

Polska

wciąż zwleka z decyzją w sprawie zakupu nowych okrętów podwodnych, chociaż: stawka jest wysoka - o kontrakt mocno grają Włosi - oprócz samych jednostek oferują również uzbrojenie, szkolenia i pełne zaplecze wsparcia i co więcej - gotowi są niemal natychmiast przekazać Polsce jedną z używanych obecnie jednostek.

Źródło: Internet 

Opublikowano (edytowane)

Marszałek

Sejmu Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - Szymon Hołownia - zapowiedział, że na szóstego sierpnia zwoła Zgromadzenie Narodowe i odbierze przysięgę prezydencką ze strony Pana Prezydenta Elekta - Karola Nawrockiego - nie ma wątpliwości - kogo wybrali Polacy - podkreślił we wtorek pan marszałek.

Źródło: Polska Agencja Prasowa 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

I drodzy posłowie!*

Czy naprawdę jesteście przekonani, że nasz gaz - ma stać w niemieckim magazynie, a polskie firmy mają walczyć o przetrwanie z regulacjami własnego państwa?

Czytając projekt nowelizacji ustawy o zapasach gazu ziemnego, miałem wrażenie, że trzymam w ręku nie dokument legislacyjny, tylko - podręcznik pod tytułem:

JAK STRATEGICZNIE ZA DARMO ODDAĆ WŁASNE BEZPIECZEŃSTWO, NOMEN OMEN: ZBUDOWANE PRZEZ PANA PIOTRA NAIMSKIEGO - ENERGETYCZNE - PŁACIĆ ZA TO PODWÓJNIE I JESZCZE NA KOLANACH POKORNIE - DZIĘKOWAĆ I TO JAK NAJBARDZIEJ - NA KOLANACH!

I napisany po polsku, jednak: jakby po niemiecku, czyli: uprzejmie - ale - stanowczo wobec polskich interesów.

Zacznijmy od tak zwanej opłaty gazowej - to nowy wynalazek legislacyjny, który trafi wprost do rachunku przeciętnego Jana Kowalskiego, oficjalnie: opłata systemowa na fundusz zapasów strategicznych, nieoficjalnie: ukryty parapodatek z gwarancją, że nikt nie wie - gdzie własny koniec - kończą stare koszty, a zaczynają - nowe i jeśli ktoś sądzi - rachunki za gaz będą przejrzyste - to również dobrze może uwierzyć w to - ropa naftowa rośnie w doniczce.

Ale przecież chodzi tu nie tylko o finanse - chodzi o strategię, a właściwie - brak.

Projekt ustawy z dumą znosi obowiązek przechowywania zapasów gazu w Polsce i odtąd można je trzymać za granicą - byle tylko - można byłoby  ściągnąć je w pięćdziesiąt dni.

Ktoś tu najwyraźniej oglądał za dużo bajek o europejskiej solidarności i uwierzył, że w sytuacji kryzysu Niemcy otworzą swoje magazyny i rozwiną czerwony dywan:

- Bitte schon! Gaz dla Polaków! Jak zawsze!

Tak, jasne, a Święty Mikołaj przywiezie LNG saniami przez Morze Bałtyckie?

ŹRÓDŁO: W.GOSPODARCE.PL

*zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian 

Pułkownik Tajnego Ruchu Oporu: Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński Herbu Topór 

Opublikowano (edytowane)

Polska*

wprowadza tymczasowe kontrole na granicach z germańskimi Niemcami i bałtycką Litwą od siódmego lipca tego roku.

I polskie władze nie powiadomiły oficjalnie komisji europejskiej o wyżej wymienionym zamiarze - taka notyfikacja jest po prostu obowiązkowa.**

Tak poinformował w rozmowie z RMF FM jakiś tam rzecznik komisji europejskiej.***

Źródło: Onet 

*zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian 

**nie jest obowiązkowa z powodu braku procedur wyjścia ze strefy Schengen, natomiast: w Polsce wciąż obowiązuje Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej i ma ona charakter nadrzędny wobec uni europejskiej - parlamentu europejskiego, trybunału sprawiedliwości unii europejskiej i komisji europejskiej

***bardzo dobry ruch ze strony pana premiera Donalda Tuska 

Pułkownik: Łukasz Jasiński 

• 2 tygodnie później...