Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk   Bardzo dziękuję!  Ten kubek to oczywiście  metafora.   Dziękuję za ten komentarz  i za żabkowy kubek, który od razu mnie rozbawił. :) Właśnie o to chodzi, prawda? Że są rzeczy, przy których naprawdę jesteśmy, i rzeczy, które tylko podpisujemy swoim imieniem.   Serdecznie pozdrawiam. :)) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... Andrzej.. tam bym ten fragmencik, sugeruję. Treść... rozliczanie z samym sobą.. poniekąd. Chyba wielu mawia.. ja.? nie.. ja jestem ok.. :) A tak naprawdę, każdy ma w sobie coś do poprawienia, dobrze w porę to dostrzeć. Życzę dobrych analiz..:)   ps. peelowi, ma się rozumieć.. :)    
    • @Stukacz   Ten wiersz ma w sobie coś liturgicznego - jakbyśmy uczestniczyli w ceremonii, nie tylko czytali o niej. Obraz Boga łowiącego słowa poety, bo „stworzył ich za mało" - świetny! Całość wyśmienita!
    • @Berenika97... mam u siebie ulubiony kubek, z żabkami i ma 'on' wszystkie inne pod sobą... :) ale 'posączyć' kawkę z filiżanki też lubię.      Twój "Kubek"... zupełnie inny,  niby na wyłączność, ale jest zimny, niemal zbędny... bo po co nam sto innych rzeczy skoro wszystko zostanie kiedyś po.. tej stronie..   

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.... cudowny, smutny i wymowny wers.!  Kubek zostaje, bohaterka wiersza, wychodzi... i dobrze, tak miało być. Ciekawie budujesz strofy.! Pozdrawiam.  
    • Witaj - wkładam na uszy kalosze - dobre to bardzo dobre  - fajnie piszesz -                                                                                                     Pzdr.uśmiechem.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...