Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

pamięć ziemi

Rekomendowane odpowiedzi

Dalai Lama jest człowiekiem jak widać prostym, a może wypróbował opinię publiczną, która nie ma znajomości kultury tybetańskiej.  Niemniej chłopiec w niestosownym zajściu wykazał dużą dozę inteligencji. Co do wojny jest tragedią dla nas wszystkich. Pozdrawiam.

Edytowane przez Amber (wyświetl historię edycji)

• 3 tygodnie później...

@poranki Prawdą jest, że nadajemy za dużo znaczeń, przyklejamy za dużo łatek, ale w przypadku Dalajlamy to on nadał sobie mega-łatkę. Ten incydent był cholernie niefortunny.  Tak jak piszesz, ja dalej chcę wierzyć w jego wyjątkowość, jak dziecko :)

@corival Niestety, nic nie musi, a może wszystko. Za to my, zdaje się, musimy dużo, a nie możemy nic. Jakoś jeszcze zipię ta nasza kochana Ziemia :) Pozdrawiam :)

@Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za czytanie i pozdrawiam równie serdecznie, Waldemarze. 

@Krzysztof2022 Zawsze uśmiecham się, że dostrzegasz jakiś styl ;) Biorę to :) Pozdrawiam!

@Nata_Kruk Kwintesencja jest okraszona ciężkim rodzajowo kontekstem, rzeczywiście mogłoby go nie być, dojrzałam to dzięki Tobie, Natko. 

@Starzec Cieszę się, że też tak czujesz. Pozdrawiam. 

@Amber Wiesz, wszystkie próby wyjaśnienia dlaczego on tak postąpił, że to zgodne z jego tradycją... byłyby wystarczające w przypadku każdej innej osoby, ale jednak nie najwyższego wcielenia duchowego na ziemi. Prosty nie znaczy mało-inteligentny, straszna wtopa. Chłopiec uratował tę sytuację. Dzięki za wnikliwy komentarz.