Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 28 Marca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 boję się wyszywać radość na cienkich tkankach mojego serca bo jeśli wrócisz to tylko na chwilę po co więc mam na ciebie czekać i usta wykrzywiać w łódkę? boję się wzniecać radość zbyt krótko przyjdzie mi się cieszyć i tylko tęsknotę wzmocnię po tobie gdy odejdziesz znów na bolesne mi kilometry boję się z twojego powrotu cieszyć na horyzoncie moich obaw dryfuje wciąż niewyspany księżyc 8
Tectosmith Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Im więcej radości tym boleśniejsze rozstanie, strata. Pozdrawiam :-) 1
Ana Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 @Ewelina Smuteczek, cichy wyrzut... Choć jak każdy rozumiem, że boli, kiedy źle się ulokuje uczucia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i wszystkie wiosenne kwiatuszki dla Ciebie 1
Ewelina Opublikowano 28 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 @Namvitch to prawda :) Ale jak tu się nie cieszyć jak powody są? Pozdrawiam :) @Ana dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystkie moje?...Biorę, ale jeden dla Ciebie :) Pozdrawiam serdecznie :) @Ana i dla Ciebie ode mnie wierszyk krótki na wszelki wypadek gdyby i kiedyś u Ciebie pojawiły się smutki: Łzy Przestańcie już płynąć Na co was tu tyle Wszystko musi przeminąć Wiec i ból przeminie Pozdrawiam ciepło 4
violetta Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 Chyba przez taką pogodę, musiałam buty odnaleźć cieplejsze:) 1
Ana Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 @Ewelina Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A w moim życiu popłynęło już tyle łez, że ja już chyba nie potrafię płakać. Szczęście jest jak motyl dopóki je gonimy ucieka lecz kiedy przysiądziemy i uśmiechniemy się usiądzie na naszym ramieniu Anthony de Mello Pozdrawiam serdecznie 2
Elephant Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2023 @Ana U mnie jest tak, że codziennie mam zbiornik na łzy zatankowany do pełna za darmo...światowa cena baryłki płaczu nie dotyka mojego portfela. Chyba powinienem się cieszyć, przy dużych podwyżkach związanych z energetyką ludzko - cieplną...;-) Pozdrawiam serdecznie. 1
Gość Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Ewelina jeszcze wiele radosnych dni czeka na Peelkę i wielu wspaniałych ludzi stanie na jej drodze smutek po rozstaniu zamazuje rzeczywistość, pogarsza ostrość widzenia na to nie da się wpłynąć słowem ani zmienić się jednym pstryknięciem ale przyjdzie taki dzień, w którym obudzi się i powie: widzę! i nic już nie boli... (to - jak chorobie, której objawy ustępują samoistnie po pewnym czasie) 1
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Cor-et-anima z całą pewnością jest tak jak mówisz i sama takich sytuacji wiele w życiu przeszłam. Człowiek wszystko przeżyje. A nadzieję na lepsze jutro jest w tym przypadku niezwykle ważne. Pozdrawiam ciepło :) 1
Ana Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Elephant Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, chyba nie zrozumiałam z tym zbiornikiem łez... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i również pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaciekawiłaś mnie. Czyżby w końcu pojawił się ktoś nowy? Pozdrawiam serdecznie :-) 1
staszeko Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 Różnie można to interpretować… Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszukiwanie szczęścia z drugim człowiekiem często przynosi rozczarowanie, z drugiej strony krótkim radościom nie warto poświęcać życia; lepiej szukać czegoś trwałego, nieprzemijającego… a jeśli nic takiego nie ma? Udany, choć zbytnio pesymistyczny w wymowie wiersz — „Boję się” powtarzane na początku, pozbawia nas wszelkiej nadziei, za wyjątkiem ostatniej strofy stanowiącej wyjście z błędnego koła. Gratuluję pomysłu i wykonania. 1
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Tectosmith @Tectosmith prądy w morzu czy w oceanie mają to do siebie, że przychodzą i odchodzą, tak samo jak emocje. Czasem ciężko za nimi nadążyć. Ja za swoimi już dawno nie nadążam:)
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @staszeko Lęk jest częścią życia, w zasadzie chodzi o to, by za nim nie podążać. Z drugiej strony chroni nas niejednokrotnie przed robieniem głupot ;) A co do wiersza to akurat masz rację. Peelka jest dość zrezygnowana i nie chcąc kolejny raz przeżywać rozczarowań, woli się nie cieszyć z chwil które mają nadejść, tyle że to trudne, a może nawet niemożliwe. Samo myślenie o tych nawet krótkich momentach szczęścia naprawa jej serce pozytywnymi emocjami. A jednak rozum podpowiada, że może jednak warto ostudzić rozgorączkowane serce?
Elephant Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Ana To takie męskie porównanie z bakiem samochodu.:-) No i miałem na myśli to, że nawet jak wypłaczę pół jego baku, to oni tak się napełnia...Po prostu uważam, że nie da się wypłakać wszystkich lez, można czasami nie mieć już siły płakać. Życzę szczerze, dużo płaczu ze szczęścia który jest cudownym uczuciem a jak najmniej z powodu smutku. Pozdrawiam serdecznie. 1
staszeko Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żaden problem — takie kobiety pociągają niektórych mężczyzn. Mam nadzieję, że trafi na jednego z nich. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @staszeko takie kobiety czyli jakie? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Boś mnie zaintrygował tym stwierdzeniem...
SpArki Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @Ewelina ehh te cienkie tkanki tkliwe. Może próbować wzmocnić? 1
Ewelina Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @SpArki może i tak :) Ale czy się da to nie wiem.
SpArki Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @Ana uśmiechać się i wyczekiwać motylków - takie chyba rozwiązanie @Ewelina teoretycznie to mięsień. Ćwiczyć? Tylko czy ćwiczenia serca to bezpieczna gimnastyka? 1
Rekomendowane odpowiedzi