Orston Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 bieżnia zimą zapach fiołków za dziewczyną
Lenka z okienka Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe... fajne. Może nie jest tak piękne jak... " na każdej róży mój oddech" - który jak widzisz wrył się w moją pamięć - ale też ładnie. Lubię Twoje haiku. :o) Pozdrawiam serdecznie
Orston Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jejku, Lenka, jestem mile zaskoczony! Dzięki WIELKIE ;-). Pozdrawiam również.
Dora Kalla Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 "za dziewczyną" nie mieści się w konwencji haiku. Haiku wymaga też układu sylab:5-7-5. Jednym słowem: to nie to...choć takie milusie.
Orston Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziewczyny słyszycie - nie ma dla Was miejsca w haiku! Okropność!!! wspomnienie zimy zapach fiołków przy bieżni już bez dziewczyny Bleblin, czy teraz to to? :)))
Dora Kalla Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziewczyny słyszycie - nie ma dla Was miejsca w haiku! Okropność!!! wspomnienie zimy zapach fiołków przy bieżni już bez dziewczyny Bleblin, czy teraz to to? :))) A czy ja powiedziałam, że jestem Bleblin? Sęk w tym, że "dziewczyna" czy "bez " to jednak słowo "dziewczyna" tu występuje i haiku nie dyskwalifikuje dziewczyn, ale nie toleruje człowieka, chyba, że inteligentnie wklepanego pod warstwą zewnętrzną, a nie "kawa na ławę". Ogólnie, atmosferka w wierszu (nie nazywajmy tego haiku) bardzo mi się podoba i powiem więcej: w tym ostatnim jest "to coś".
Rekomendowane odpowiedzi