Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Wielebor Opublikowano 25 Lutego 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2023 (edytowane) Och, jak to dumnie brzmi! Wreszcie mogę poczuć się kimś! Choć dawniej powiedziałbym, żem zwykły „sprzątacz”, „Konserwator powierzchni” podnosi mój prestiż w oczach! Jestem więc konserwatorem, Macham dzielnie swoim mopem, Zasuwam codziennie szmatą, Trzymam czystość w miejscu pracy! Pierś dosłownie mi buzuje, Sprzątam, śpiewam (nie fałszuję), Tak przez 8 godzin – dzień w dzień, Już nikt nie powie mi, żem leń! Warszawa, 25 II 2023 Edytowane 10 Stycznia 2024 przez Wielebor (wyświetl historię edycji) 9
addjar Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2023 @Wielebor Można by rzec że jesteść menadżerem miotły, sam nim bywam często, zwłaszcza jak mnie żonka pogoni że piachu naniosłem. Wiersz z dystansem tak bym go nazwał.
Rafael Marius Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2023 @Wielebor Nazwa może wiele zmienić. Przewartościować. Moim zdaniem takie działania antystygmatyzacyjne mają sens, pomimo tego iż wiele osób sobie z tego żartuje. 1
Wielebor Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2023 @Marcin Szymański dzięki za docenkę mojego trudu:) pozdrówki:) @addjar no bo to miało być z dystansem, z lekka ironiczne, życie już samo w sobie jest cięźkie, niech choć wiersze będą wesołe i lekkie, pozdrawiam:) @Rafael Marius moim też. Pozdro. 1
Rekomendowane odpowiedzi