tetu Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Piotrze — nasza wiara że w końcu się uda leży głęboko — pod gruzami serce bije bezpowrotnie zostawiłam ci bochenek chleba piekarz mówił że z dobrej mąki chleba naszego powszedniego weź go i zanieś tam gdzie zbudujesz dom przesiąknięty światłem jego blask będzie twoją chwałą nie wahaj się zwątpienie czyni nas słabymi jeśli taka twoja wola — będę tu kołysząc się na krawędzi bezkresnego błękitu z nadzieją że już nigdy nie rozstąpi się ziemia Edytowane 15 Lutego 2023 przez tetu (wyświetl historię edycji) 5
Starzec Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 @tetu piękny wiersz i nie śmiem interpretować. Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 @tetu Chciałoby się powiedzieć 'Amen' - taki pierwszy odruch, ale muszę przyznać, że niejeden pasterz może Ci pozazdrościć tego wiersza. I nie tylko :) Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2023 forma nie moja ale treść owszem lecz święty Piotr już swoje zrobił budowa twoim jest zadaniem czy tu czy tam tworzymy nowe w myśl Jego woli nam nieznanej pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2023 Tetu, intelektualnie i z wyrafinowaniem piszesz. Podziwiam. Po raz kolejny. bb 1
tetu Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janko, to: i nie tylko, niezwykle frapujące;) Dzięki za odwiedziny. @Jacek_Suchowicz wiem, że Twoja forma inna, tym niemniej doceniam komentarz i odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie. @beta_b dziękuję Ci pięknie Beciu, przede wszystkim za to, że zawsze próbujesz zgłębiać moje teksty, że odważnie się z nimi mierzysz. Dziękuję i pozdrawiam.
tetu Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2023 @Tectosmith @Leszczym Wam także dziękuję za czytanie i wizytę. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi