Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• mów czego chcesz  co zrobisz zaraz   a ja prawie jak anioł skrzydła  mam połamane i język w kwadrat się plącze    i nic nie mówię i czuję miętę  oddechy w przestrzeni  krzyczą palące         
    • @Łukasz Jasiński rozpoznaję osoby uduchowione, tobie sporo brakuje, próbujesz bronić tam czegoś, dla mnie mało. :) katolicyzm nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem, z Bogiem też niewiele. 
    • z niedomagania i z niedołęstwa  łączmy się w bólu    niesiemy klątwę pokoleniową  krztusiec suchoty dźwigamy traumę, co aż do ścierwa  toczy z nas soki słowem za słowo  byle do skutku nic nie uchroni   łączmy się w bólu
    • Bóg pani to postać czysto materialna i człowiecza - nic wspólnego nie ma z jakąkolwiek duchowością, tworzy on system hierarchiczny, a on z kolei tworzy wyścig szczurów - intrygi - ZŁO w czystej postaci, ogranicza ludzką WOLNOŚĆ i obniża poziom Ciała i Umysłu i Ducha, dobrym przykładem duchowości jest Jan Paweł II - często unikał on intryg w Watykanie i na łonie natury rozmawiał ze Świętą Matką Natury, oczywiście: pani wewnętrznie jest pusta - zero duchowości, duchowość można rozpoznać za pośrednictwem słowa pisanego, na przykład za pośrednictwem Nowego Testamentu - szczególnie polecam Ewangelię według Świętego Jana, gołym okiem widać - nie czytała pani Biblii - co jest charakterystyczne u katolików, polecam również film: "Zanim się rozstaniemy" - ręce mi już opadają...   Łukasz Wiesław 
    • @Nata_Kruk a dziękuję Ci za sugestię i bardzo serdecznie pozdrawiam! @poezja.tanczy dziękuję Ci! Pozdrawiam  @Leszczym dziękuję za serduszko, pozdrawiam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...