majkaa_m... Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Jestem Ci przeznaczona przeznaczeniem prostych ludzi z obiadami, kwiatami, zmiętą pościelą z pieluchą zatkniętą za pasek od spodni Jestem koniczyną zielonooką driadą z jasnymi włosami jak lubisz Jestem lustrem niezbitym dowodem na słowo wyryte w lodzie
Antoni Leszczyc Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 O - a tu dowód, że nawet dobre wiersze nie zawsze są komentowane. A Twój wiersz jest niezły, bo naprawdę udane są w nim dwie strofy: pierwsza i trzecia. Pierwsze ma w sobie bardzo ładny, potoczysty monolog: jego spokojny styl skojarzył mi się od razu z poezją Szymborskiej. W trzeciej strofie lustro jako niezbyty dowód - świetna zbitka. I słowo wyrete w lodzie, które na całą sytuację rzuca nieco inne światło. Druga strofa jest dużo słabsza: myślę, że cały problem jest tu w tych zaplatanych warkoczach. W niejednym wierszu już były, mają na sobie więcej niż jeden węzeł. Gdybyś tą strofę zmieniła troszkę - byłoby świetnie. A tak jest po porstu dobrze :) Pozdrawiam, Antek
Antoni Leszczyc Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie, no bez przesady :) Teraz to straciło poetyckość, lepsze było w wersji poprzedniej. Może:Jestem koniczyną zielonooką driadą włosy mam jasne jak lubisz Tak chyba lepiej
majkaa_m... Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 racja żeby tylko nie było, że tak bez walki zawsze, nie dyskutuję tylko wtedy gdy sama odczuwam dyskomfort dzięki za pomoc
Agnes Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 czytałam poprzednią wersję, chcialam przemyśleć, ale widzę że jest już poprawiona:) teraz jest lepiej, zdecydowanie, bo w pierwotnej odczuwało się wyliczankę:P pozdrawiam Agnes
majkaa_m... Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 to miłe, dziękuję :)
Vera_Ikon Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Kobiece... to na pewno :) i jeszcze "Jestem lustrem niezbitym dowodem na słowo wyryte w lodzie" Ode mnie + pozdr
Rekomendowane odpowiedzi