Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Agnieszka Charzyńska dowoli :) fajną :)
    • @Łukasz Jasiński nikt twoich postulatów odmiennych nie wysłucha. Jestem przeciwna wyboru śmierci, człowiek nie może o tym decydować. Jesteśmy na tym świecie krótko, nic do nas nie należy. Nic nie zabierzesz ze sobą dalej. 
    • @violetta  pomyślę nad studium upiornej rodzinki w 10 sytuacjach. Janusz i Grażyna czy Brajan i Dżesika?
    • @violetta   Póki istnieje najgorszy z możliwych ustrojów na świecie - demokracja - jako wyborca mam prawo brać udział w debacie publicznej, słowem: oceniać, przewidywać i korzystać z niewiarygodnie ludzkiej głupoty, otóż to: druga tura wyborów - pan Karol Nawrocki - około pięćdziesiąt trzy procenty, natomiast: pan Rafał Trzaskowski - około czterdzieści siedem procent - taka jest wola Narodu Polskiego, który zresztą jest zwierciadłem własnych przedstawicieli - lustrzanym odbiciem, oczywiście: sytuacja gospodarcza Polski nie ulegnie żadnej zmianie - będą kolejne podwyżki, kolejne waloryzacje i kolejne ataki personalne na Polskę - Polska wciąż będzie obrażana, upokarzana i okradana według chorej ideologii - pedagogiki wstydu, a co? Myślała pani, iż jeśli Polacy nie będą głosować po myśli międzynarodowych korporacji - oni ustąpią? Nie, proszę pani, oni nie ustąpią - jeszcze mocniej będą dokręcać śrubę! Niech pani pomyśli: po której stronie pani stoi - po stronie Narodu Polskiego czy po stronie beznarodowych kosmopolitów wiadomego pochodzenia.   A poza tym: mówiłem już pani, iż jestem za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, także: za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją.   Na Placu Zamkowym w Warszawie stoi kolumna Króla Polski - Zygmunta III Wazy - w prawej dłoni trzyma miecz jako symbol władzy świeckiej, a w drugiej: krzyż - jako symbol władzy duchowej, tak więc: mieczem w Naród Polski jako podatników - kasa, misiu, kasa i paszoł won do kościoła - władza świecka będzie dzieliła tort z władzą duchową - jak na dłoni widać tutaj dualizm psychofizyczny... Nie, proszę pani, Król Polski - Zygmunt III Waza to najgorszy Król Polski - reprezentował on interesy Państwa Watykańskiego, najlepszym Królem Polski był Zygmunt I Stary z dynastii Jagiellonów - próbował on zerwać konkordat i wprowadzić Polski Kościół Narodowy na wzór chrześcijańskiego protestantyzmu - anglikanizmu, zresztą: my, Polacy, nie musimy być zmartwieni - mamy przecież Królową Polski - Matkę Boską - matkę filozofa uniwersalnej miłości - Jezusa Chrystusa...   Łukasz Jasiński 
    • Wiersz może mnie nie porwał, ale przypisy bardzo ciekawe. Tzw. dyskusji w tv nie da się słuchać lecz w internecie oprócz chłamu na pierwszych stronach można znaleźć perełki np.w Gruond Zero rozmowy z udziałem pana generała Rajmunda Andrzejczaka. Co za umysł! I jaka kultura...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...