Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 18 Stycznia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2023 Miłością zwą cię królowo uczuć. Choć jeśli zechcesz, potrafisz ukłuć. Kusisz skrzydłami, co do gwiazd wzniosą. Rozświetlasz blaskiem szare niebiosa. Słodkim nektarem poisz co rano, duszę w radości całą skąpaną. Karmisz odwagą umysł i ciało, choć uzależniasz - ciągle za mało. Królowo uczuć, panuj uczciwie! Wszyscy tak bardzo pragną cię chciwie! 12
Rafael Marius Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze to ujęłaś to chyba główny problem wielu dzisiejszych związków. Chcą być niezależni. A zależność też bywa kochana. 1
kwintesencja Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2023 @Kwiatuszek Piękna oda do miłości :) 1
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @walvit Staralam się w krótkiej formie przekazać najważniejsze. Trzy zwrotki w dłuższych wersach też fajny pomysł. Dziękuję serdecznie! Miłego dnia:-) @kwintesencja Dziękuję za miły komentarz:-) Pozdrawiam! @Rafael Marius Dziękuję mojemu stałemu czytelnikowi;-) Bardzo mi miło! 2
staszeko Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Dla mnie liczy się treść (styl zostawiam zgorzkniałym krytykom): kocham to! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłość Miłość Miłość (…) Nie ma niczego, czego się nie da zrobić Nie ma piosenki, której się nie da zaśpiewać Nie wszystko się da powiedzieć, ale można nauczyć się grać w tę grę To proste (…) Wszystko czego potrzebujesz to miłość 4
error_erros Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Kurde, mam problem z tym wierszem. Z jednej strony rymy na granicy z Częstochową, a z drugiej strony treść jest bardzo fajna. "Królowo uczuć/panuj uczciwie" - to jest największa ozdoba tego wiersza. 1
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @staszeko Niezmiernie mi miło:-) Bardzo dziękuję! Pozdrawiam serdecznie!
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @error_erros Dziękuję:-) Co złego jest w rymach " częstochowskich"? Są bardziej przystępne dla większości ludzi. @Kwiatuszek@Łukasz Jasiński @ais @Tectosmith @Leszczym Bardzo Wam dziękuję za serduszka! Pozdrawiam:-) 2
Leszczym Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Kwiatuszek Ależ bardzo proszę, bo ładny wiersz wpadł na forum :)) 1
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Leszczym Zrobiło mi się jeszcze bardziej miło i jeszcze piękniej dziękuję;-)
error_erros Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre pytanie ;D No nic nie ma złego właściwie, wszak krzywdy nikomu nie robią ;> Przyjęło się jednak uważać je za domenę autorów jeszcze, powiedzmy, nieopierzonych. Sądzę, że to coś, z czego się wyrasta w drodze ewolucji jako autor, jeśli jednak taki sobie wybrałaś styl i masz zamiar się go trzymać, to absolutnie tego nie potępiam ;> 1
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @error_erros Jestem autorem "nieopierzonym" i wcale nie wstydzę się do tego przyznać. Jeśli twierdzisz, że z tego się wyrasta to jest jakaś nadzieja dla mnie na przyszłość. Cieszy mnie to bardzo. Fakt, lubię pisać właśnie w ten sposób, ale czy wybrałam taką ścieżkę? Raczej to samowolne wytwory w mojej głowie;-))))
Kwiatuszek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Kwiatuszek @NatuskaaDziękuję:-) Pozdrawiam! 1
Adriana Gawrysiak Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 @Kwiatuszek cudownie piszesz! Tak wiele treści w tak krótkim tekście, uczta intelektualna dla czytelnika Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Kwiatuszek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 @Adriana Gawrysiak Niezmiernie miło mi przeczytać taki komentarz:-) Dziękuję! 1
Rekomendowane odpowiedzi