sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...i nie wskrzesi cię grom ani zachód słońca, nie będziesz urokami świata więcej się zachwycał, bo ty się poniewierasz, włóczysz się bez końca, błyskasz na czarnym niebie jakby błyskawica, jak motyl niesiony podmuchami wiatru, raz tu raz tam przysiądziesz, by odpocząć chwilę, wszyscy dosyć już mają twojego teatru, ty sam wykułeś sobie własne Termopile, i co? prostactwem swym chcesz mi imponować? mnie już twego prostactwa dość, już mi nie trzeba! nie odpowiedział nic na me ostre słowa zapatrzył się na anioła, co go dojrzał z nieba
La_crimosa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Doskonale, stero. Swietny, madry wiersz. Zabieram go stad, jak i inne ;-) Jezeli mozna, zmienila bym dwa miejsca, lamal mi sie tekst w czytaniu. 1.- jak motyl niesiony - ja/ko motyl niesiony 2.- prostactwem swym - prostactwem swo/im Nie wiem czy moja uwaga jest cos warta, zabraklo mi po jednej sylabie w czasie czytania.
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 LA zmieniaj sobie jak chcesz ja niestety wierszy raz napisanych nie poprawiam moze to blad ale coz trudno, nawet jak masz racje a pewnie masz, nie pisze wiersza po to by go spiewac :) pozdrawiam serdecznie :)
La_crimosa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeciez to twoj wiersz :-) Zabralam go takim jak go napisales :-)
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie było komentarza... [sub]Tekst był edytowany przez Adam Szadkowski dnia 19-09-2003 20:58.[/sub]
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie było komentarza... [sub]Tekst był edytowany przez Adam Szadkowski dnia 19-09-2003 20:59.[/sub]
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A mi się podoba. :-)
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 panie oyey czy nie zauwazyl pan analizujac tekst ze ostatnie slowa wypowiadane sa bezposrednio do pana poniewaz prostak juz nie slucha, coz moze sie pan zaglebil za bardzo w destruktywna formalizacje pozdrawiam
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie było komentarza... [sub]Tekst był edytowany przez Adam Szadkowski dnia 19-09-2003 21:23.[/sub]
Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W sumie chciałem zobaczyć twoje wiersze, bo myslałem, że skoro taki pewny jeste siebie, to chyba musisz pisac dobrze, ale zawiodłem się strasznie. Twoje wiersze sa dla mnie tandetne i komercyjne na siłe. A ty sam oraz pan oyey, kłocicie sie bezprzerwy kto jest lepszy, a prawda jestb taka, ze wasze poczynania zpychaja was na sam dól, bo piszecie tylko po to aby sie pochwalic!!!
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak mickiewicz i slowacki? to pan chcial powiedziec o mnie i koledze ? pozdrawiam i zycze kapke mniej msciwosci
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 naprawdę dobry wiersz, Sterowcu.... foremny i z piontą :) pozdrawiam
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znakomity wiersz błyskasz na czarnym niebie jakby błyskawica, jak motyl niesiony podmuchami wiatru, raz tu raz tam przysiądziesz, by odpocząć chwilę, wszyscy dosyć już mają twojego teatru, ty sam wykułeś sobie własne Termopile, ..dzisiejsi "poetowie" niech mowią, że język trochę niemodny, klasyczna poetyka. Ja mówię zawsze: wiersz jest albo dobry albo zły. Czy to obędzie rym..rzym czy krym. Forma taka czy siaka. Rzecz drugoplanowa. Treść dla mnie ważna. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi