Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Ech... 
    • fotografia   marzenie a drzewo tę wierzbę lupa ożywia kurz muszę złoty  przetrzeć  żeby spamiętać
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Alu ja to już wiem od dawna. Za to Ty jesteś Super Poetka !!!! (myślę, że też o tym wiesz)
    • byłaś jak kariatyda mroku cięższego niż niebo tkająca sny dla starych bogów jeszcze nie strąconych w przestrzeń bezimienną wyludnioną z dusz oddechem twym  i krwią twoją zaspokojono głód tej ziemi co spod rąk wyszła samego Stwórcy nie stałaś się jednak niczym  oliwa w amforze tylko  jak ogień w kamieniu miast uległości wolność miast miodu w ustach jad aspidy tyś Lilith  tyś cień samego  Boga którego on nigdy nie posiadał nie dająca się wysłowić żadną miarą w gwałtownych nocach które sprowadziłaś niczym żałobny firmament nad cichy Eden we mgłach ktorymi wyciszyłaś  majestat górskich szczytów do krzyku  gorzkiego światła gdy słońce  więźnie w nich  jak w przemarzniętych  pajęczynach kroczyłaś po tej samej ziemi co Aniołowie przymierzający wiatr do skrzydeł  jesień przywiodłaś wprost do raju trąd na liściach suchoty zielonych łanów i pomór kwiatów jednym tchnieniem obróciłaś całe chóry gwiazd w zimne nenufary ściszając je do milczenia i wiecznego snu to w końcu w twoich źrenicach nie znających łez  Lucyfer ujrzał tą żywą iskrę co zaprószyła  jego spiżową duszę dając początek piekłu tyś bowiem  Lilith pierwszą matką  i ostatnią z kochanek  
    • @lena2_ Lenko, bardo Ci dziekuję. Twoja pochwała jest dla mnie niezwykle cenna!  Usciski

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...