Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pomyślałem, że napiszę jakże nowoczesną

odę do miłości

zatem spod serca (którego wcale mieć nie chcę)

wypuściłem skrawki słów

potem z kartki przeczytałem je na głos

i pomyślałem, że znów wszystko jest źle napisane

znowu zawiodłem się mną autorem

a tam, oj tam, oj tam, lecę na miasto po uśmiech

nie będę przecież niczego dla ciebie poprawiał!!

Warszawa – Stegny, 03.01.2023r.

Inspiracja - poeta Olgierd Jaksztas 

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Polityk*             wskazał, że obecnie Stany Zjednoczone Ameryki Północnej wycofują własne wojska z Europy i przekazują krajom Starego Kontynentu odpowiedzialność za swoje bezpieczeństwo.             Pan Sławomir Ozdyk w swoim wpisie podkreślił, że Polska nie może mieć złych relacji zarówno z Berlinem - jak i z Moskwą i przypomniał - taka polityka w przeszłości prowadziła do tragedii - tak - w sensie jak najbardziej geopolitycznym.             Polska - jako państwo o strategicznym położeniu i potencjalnym ognisku napięć - powinna wykazywać wysoki realizm polityczny - utrzymując otwarte kanały dialogu zarówno z Moskwą - jak i z Berlinem.   Źródło: Internet    *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian    Łukasz Wiesław Jan Jasiński 
    • Śpiewnie, metaforycznie i aluzyjnie, a tak poza tym: wrzesień ma być bardzo ciepły, słoneczny i suchy.   Łukasz Jasiński
    • W każdym*             z nich ludzie mówią w wielu krajach: niemiecki - Niemcy, Austria, Szwajcaria i częściowo - Luksemburg, francuski - Francja, Szwajcaria i Belgia, hiszpański - większość Ameryki Południowej - poza Brazylią, rosyjski - praktycznie wszystkie kraje postsowieckie i w tym: Ukraina, de facto: współczesna - Chazaria, tak więc: język ukraiński jako taki nie istnieje i jaki jest sens wprowadzenie do polskich szkół nauki języka ukraińskiego?   Źródło: Najwyższy Czas!   *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian              Języka polskiego na całym świecie używa blisko osiemdziesiąt milionów ludzi i język polski jest największym - drugim językiem słowiańskim - po rosyjskim i czego jeszcze nie rozumiecie?   Łukasz Wiesław Jan Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz dopiero robi się ciepło :) wrzesień może być cieplutki, październik też moja ulubiona pora. A sierpień ma piękne światło. Bajka dla mnie:)
    • @Leszczym Ale nie robię Ci Michale żadnych wymówek, przeciwnie, zaglądam do Ciebie często,  bo jesteś hmmm... przemiłym gadułą, a ja po trosze chyba też. Więc jak mi coś strzeli, jakiś pstryczek - elektryczek, jak przeskoczy jakaś iskierka, a ja ją zauważę - to jestem. Zatem, niezobowiązująco, do miłego zaskoczenia :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...