Ten utwór został doceniony przez użytkowników. koralinek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 (edytowane) zgniłe liście w kątach miasta pod mdłym niebem strzępy dachów a pomiędzy tłum wyrasta - pod krawatem stado ptaków drogą ich ulice szare celem - każdy róg kolejny w labiryncie gonią marę drepcząc sennie krokiem chwiejnym ich interes w chleba kęsie tańczą w betonowym zrębie myślą jednak nie o sensie bo to przecież są gołębie 4 XII 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 4 Grudnia 2022 przez koralinek (wyświetl historię edycji) 9
Manek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Podoba mi się. Ale wytłumacz mi proszę "pod krawatem". Tego nie zrozumiałem 1
koralinek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 @Manek sformułowanie to miało na celu nadanie pewnej intuicji co do interpretacji owych gołębi, które do końca gołębiami mogą jednak nie być B) 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2022 Bardzo lubię porównanie ludzi do.. ptaków.. sama kilkakrotnie to zrobiłam... Tutaj, są ptaki i dodatkowo wyszczególnione gołębie i słusznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całość podoba mi się, ale ubranie stada ptaków.. pod krawaty.. super. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2022 @koralinek Jak na moje warsiaskie oko korpoludki, bohaterzy porannego szczytu komunikacyjnego. 1
Giorgio Alani Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @koralinek Myślę, że współcześnie coraz więcej ludzi możnaby utożsamiać z gołębiami z tego utworu. Niewiele jest osób, które na poważnie szukają jakiegoś prawdziwego sensu w swoim życiu. Większość po prostu przyjmuje swoją egzystencję i nie próbuje nawet wykorzystać jej w sposób odpowiedzialny. Pozdrawiam 1
koralinek Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 @Giorgio Alani uważasz się za gołębia?
Giorgio Alani Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 @koralinek Ciekawe pytanie. Odpowiem dość wymijająco: mam nadzieję, że nim nie jestem. 2
koralinek Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 @Giorgio Alani cwaniak. 1
Adriana Gawrysiak Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @koralinek Mądry wiersz o sensie/bezsensie życia wielu ludzi...
Rekomendowane odpowiedzi