51fu Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 butelka i zsyp zimowi ludzie cichną gdy spada gwiazda
StukPuk Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 butelka i zsyp zimowi ludzie cichną gdy spada gwiazda hmm... moje zastrzeżenie przede wszystkim to pierwszy wers. A konkrretniej ten cały zsyp, który w połazcenia z 'i' robi się strasznie cieżki do przeczytania... Pozdrawiam Iga
51fu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Dwie spółgłoski pomiędzy samogłoskami trudne do odczytania? Mam rozumieć, że słowo np. 'passa' też trudno wymówić? Nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie. No i, rzecz jasna, pozdrawiam. // 51
Noriko Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ja za to zastrzeżeń do pierwszego wersu nie mam, ale za bardzo to "metaforyczne" jak na haiku. Na pewno da się to napisać prościej. Pozdrawiam serdecznie, Noriko
tygrys_pietrek Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 mas zpoczucie chumoru 51 :) wyobrazam sobie jaki halas robi spadajaca do zsypu butelka. pewnie kazdy z zimowych ludzi wypowiada zyczenie by nie byla pusta :) pietrek
aneta michelucci Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-))) fajne
51fu Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Aneto, naprawdę wielkie dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi