Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Spotkałem

Leszczym

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś i ja ją spotkałem w pewnej mieścinie przepełnionej miejskim miejscem. Ładna, a było coś z niespodobania. Energiczna, a nie wychodziło od niechcenia. Zaczepna, a bywali niezainteresowani. Rozmowna i elokwentna, a milkła po minutach rozmowa. Empatyczna, a nie było kogo i o co zapytać. Równa, a muzycy zbywali milczeniem. Pogodna i słoneczna, a nie miała kogo szczęściem obdarować. Interesująca, a poeci po kątach pisali pokątne wiersze o kimś innym. I gdy tak spojrzałem, a nawet więcej, bo uważnie się przyjrzałem nie mogłem się światu zdrowych nadziwić. Światu, który snuje jakieś inne opowieści pod melodię zupełnie nie taką. Światu, który jest aż tak niekompletny i z gustem gdzieś daleko w chmurach. Nie wiem, nie rozumiem i nie widzę, co przecież jest żadną obroną.

Warszawa – Stegny, 23.11.2022r.

Fajne, dzisiaj u mnie w pracy, przyjechała żona jednego pracownika z Białorusi, nie taka młoda, ale wyglądająca młodziej, bo już ma dorosłe dzieci, ale z takimi jasnozielonymi oczami i delikatnie kręconymi włosami, jej kolor oczu, lazur turkusu i kolor włosów, był taki nietypowy, pierwszy raz widziałam taka urodę, a ona taka naturalna, bez makijażu, te dziewczyny co przyjeżdzają z Białorusi, one są inne od Polek, niezmanierowane, bardzo fajne i wykształcone dziewczyny, wszystkie są programistkami, jakby przyjechały z innego świata.:) faceci też spotykam z fajnymi oczami, mam kilku na oku, chociaż ja też się pewnie podobam. :)

@violetta Pracowałem kiedyś z 2 gościami z Białorusi. Dobrze pracowali i równe chłopaki. Tylko do siebie nie mogli wrócić, bo już nigdy nie wyjechaliby za granicę. Absolutnie nie chcieli wypowiadać się na tematy ustrojowe i polityczne. Byli ostrożni. Jak dobrze sprawy się ułożą w myśl tego podobania mam dla Ciebie i niech będzie że w prezencie książkę. Wszystko powyższe niestety nie zmienia faktu, że dorosłych i zdrowych i z pensjami no to kompletnie nie mogę zrozumieć :)) Na mój rozum naoglądali się wszyscy pijarowych ideałów w telewizji i internecie i wielu z nich pogubiło się kanonach podobania się :)

@violetta W najgorszym razie jak przeżyję wojnę lub chociaż w niej pożyję jeszcze trochę to Ci wyślę paczkę. Na takiej Ukrainie wojna jest już od 8 długich lat. Inna sprawa to ten nieustający i ciągle nakręcający się spór ideologiczny :// 

@aff Tak, też prawda, że jako tak zwany obserwator z zewnątrz o wielu sprawach mogłem nie wiedzieć i wielu rzeczy się nie domyślać, co nie zmienia faktu, że serio byłem zdziwiony ://

@violetta W Londyn trafi atom i będzie jeden wielki grill.  Zostań lepiej w kraju albo Grenlandia, ale tam będziesz musiała jeść mięso z fok surowe, bo nie mają kuchenek gazowych - tak słyszałem. 

W sumie ciężkie czasy nastały, masło też podrożało.

Pozdr..

Edytowane przez Krzysztof2022 (wyświetl historię edycji)

@Leszczym Myślałem o serku homogenizowanym, bo nie mają krów więc logicznym jest skąd mogliby mieć serek homogenizowany.  Serków jest bardzo dużo rodzajów, więc myślę,  że bym ich mile zaskoczył. Tak się zastanawiam,  może bym poznał jakąś fajną Eskimoskę oczywiście wolnego stanu - integracja to fajna rzecz, buduje więzi społeczne. Mężatkom przez szacunek do ich kultury nie proponowałbym seksu.

Edytowane przez Krzysztof2022 (wyświetl historię edycji)