Wochen Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Chleb przyniosę najpierw Powszedni Na każdy dzień Mocny chwyt ramion Otoczy ostrokołem Jednym ruchem dłoni Pokolorujemy kartki Z kalendarza Wyrwiemy Złe noce i smutne poranki Zamienimy milion słów Na jedno spojrzenie Głębiej wówczas serce Patrzy w oczy Dotkniemy gwiazd Delikatnie tak by nie upadły Kiedy już sen wygodnie Rozsiądzie się na powiekach Jeszcze nakarmię Twoje rybki Śwince morskiej wytłumaczę Że mieszkanie w bloku Ocean zdarzeń Jak nigdy kołysze Zmęczonych żeglarzy Posłucham jak oddychasz Twoje serce tak bardzo pragnie Przeskoczyć horyzont I wtedy opowiem Ci o miłości Jak tylko będę potrafił 7
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Witam - podoba się - Pozdr. 1
A-typowa-b Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 @Robert Wochna pięknie napisałeś. Jedna uwaga do treści, a może i do życia, dla peela. Mam nadzieję, że się nie obrazi. Peel chce wyrwać złe noce i poranki, ale one są również częścią miłości i uczą o sobie na wzajem. Miłej nocy. 2
goździk Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 @Robert Wochna Proszę wybaczyć mi śmiałość, ale czyżby moja "kołysanka" stanowiła inspirację do tego utworu? :D Właściwie tylko tytuł to sugeruje, tak czy inaczej nie może mi się ten wiersz nie podobać :D 1
Rekomendowane odpowiedzi