Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Ciężar porannego wstawania

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... poprawiasz mi humor tym "pisadłem"..:))

Ode mnie uśmiechnięty plusik.

... Jacek.. poproszę o ręcznik papierowy... znowu zapaćkałam ekran..  :)

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

Dziękuję bardzo za uwagi, są cenne. Masz poniekąd rację ale mimo wszystko nie zgadzam się z nimi.

1. dłubię palcem w swym nosie, ponieważ inaczej mi się rytm nie zgadza. Zresztą mógł bym tez dłubać w innym nosie

2. rozciągam me ciało. Me można by to me wyrzucić. Racja. Ale nie jest błędem, jak ono tam zostanie. Jest to takie wzmocnienie wypowiedzi

3. Tyłek jest cięższy od czoła, ale się niestety się nie rymuje z mozołem

Edytowane przez Manek (wyświetl historię edycji)

... a mnie się zgadza.. ale możem.. przygłucha.. Manek.. sorry.

... skoro tak, niech zostanie.. wybacz szperanie.. kusi mnie czasami.. i nie, że jam mONdrzejsza... może mam mniej wyczyszczone uszy (?)

... to ostatnie, to "zaczepka" dla uśmiechu..: )

1. Jeżeli jedną zgłoskę wyrzucisz, to masz o jedną mniej. Będzie wtedy 9 i 8! Czysta matematyka. Ja zawsze do tego palców używam. Serio :-) Bardzo dobra metoda. Polecam

2. Proszę o dalsze szperanie. Nareszcie dyskusja na poziomie. Po to w końcu tutaj jesteśmy. Albo przynajmniej ja po to tutaj jestem.

Obiecuję, że każdy wniosek przemyślę. Ale obiecuję też, że nie zawsze będę tego samego zdania.

3. Podaję w pewnej grupie na chacie od ponad dwóch lat prawie dziennie kawałek mej twórczości. Mamy tam czasem gorące dyskusje na tematy językowe. Bardzo jest to pomocne. Cieszę się zawsze z takich rozmów. One wzbogacają.

Dzięki nim napisałem już nie tylko serię wierszy ale nawet jeden dłuższy poemat, udało mi się zdobyć list polecający pewnego profesora literatury i szukam akurat wydawnictwa.