Dekaos Dondi Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) zbudziłaś się dziewczę zanucę ci śpiewkę bo przecież to chyba już rano los w tyłek cię kopnie na deszczu znów zmokniesz a krople duszę ci zranią ~ spozieraj z uśmiechem co daje pociechę lecz nie wiem czy to ci pomoże bądź silna gdy płaczesz podumaj inaczej że zawsze może być gorzej ~ niełatwo jest tobie gdyż bunt masz ty w sobie bo los ciebie nieźle pogonił i może tyś przez to tak słodką dzieweczką choć z sercem także na dłoni ~ szkatułką poszybuj wśród kwiatów i przygód wirując w niebieskich migdałach świetlistym promieniem pomaluj ty ziemię w myślach go przecież zabrałaś ~ nie przejmuj się jednak tyś spoko choć wredna gdy zaśniesz niech znów ci się przyśni że jesteś aniołem nie jakimś potworem pomarzyć można o wszystkim Edytowane 26 Października 2022 przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji) 5
Dared Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2022 @Dekaos Dondi Jeśli popracujesz jeszcze (tak warsztatowo) nad tym tekstem będzie świetna piosenka, dobry tekst, zrób go lepszym proszę
bajaga1 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2022 Podoba mi się i to bardzo, może zamień wyra szkatułką na np. Jaskułką i Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie tam przemyślenia ale wiersz jest twój twój wybór
Dekaos Dondi Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2022 Dared↔Dzięki:)↔Nie przeczę, żeby można podrasować, aczkolwiek w sensie sylab, to pasuje. Powtarzalne↔6/6/9/6/6/8↔Jeżeli czegoś nie pokręciłem, przy liczeniu. Aczkolwiek, nie zawsze zgodność sylab, daje oczekiwany rytm:)↔Pozdrawiam:) *~* Bajaga1↔Dzięki:)↔W sumie masz rację:)↔Jaskółka bardziej współgra z szybowaniem, lecz... fruwająca szkatułka, bardziej swoim "zwariowaniem" pasuje do tekstu. Serce – także – bo jest, coś jeszcze:)↔Gdyby nie to, to bym zmienił:)↔Pozdrawiam:) *~* TylkoJestemOna↔Dzięki:)↔Mnie też się kojarzy. Miło. Nie przeczę. W sumie, to pozytywna Postać. Może wnosić wiele dobra i żywotności, choć jest, jak jest:)↔Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Dekaos, chyba łącznie... niełatwo
Dekaos Dondi Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2022 *~* Nata_Kruk↔Dzięki za wychwyt błędu:)↔Zaraz poprawię:))↔Pozdrawiam:) 1
Giorgio Alani Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 @Dekaos Dondi Gratuluję dobrze napisanego utworu. Umilił mi wieczór. Pozdrawiam
Dekaos Dondi Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 TJO~nka↔Dzięki:)↔Oczywiście, że autentyczna. Jestem o tym na wskroś przekonany. Taka osoba wzbudza szacunek, chociaż czasami jest... uroczo męcząca:))↔Pozdrawiam:) * Giorgo Alani↔Dzięki:)↔Jam rad, że umilił, bo różnie bywa, z tą moją pisaniną:)↔Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi