GrumpyElf Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2022 @Nata_Kruk Niczego sobie Twoje podwórko, Nato :) Moje też zasługuje na wspomnienie, ale nie umiem tak sprawnie jak Ty się do tego zabrać. Pozdrawiam.
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukNato, przypomniałaś mi o kapslach, tak, kapsle również używaliśmy. Innej nazwy niż "Palant" do tej gry nie pamiętam. Rzeczywiście, sporo było zajęcia na podwórkach. Ja osobiście lubiłem chodzić na pobliski dworzec kolejowy, niedaleko ul. Pomorskiej we Wrocławiu i przyglądać się przyjeżdżającym i odjeżdżającym pociągom. Do pociągów od lat wczesnego dzieciństwa miałem duże upodobanie. Wspomniałem już, że wakacje przeważnie spędzaliśmy na wsi, a tam od czasu do czasu jeździło się pociągiem. Pamiętam tamte stare lokomotwy przebywając w dwóch wsiach. We wczesnych latach dzieciństwa na wsi u jednej babci (dziadka nie pamiętam) niedaleko Legnicy, a później u drugiej babci (również dziadka nie pamiętam) niedaleko Ostrołęki. Obiadanie się zielonymi jabłkami i śliwkami i innymi jeszcze niedojrzałymi owocami jak czereśnie i ulęgałki to była moja "specjalność." hahahaha Dzięki jeszcze raz za poruszenie tak ciekawego tematu. Pozdrawiam serdecznie.
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2022 @Nata_KrukNato, z dedykacją dla Ciebie! :-)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... mnie ta osobliwa 'przypadłość' została do dzisiaj... :) ... wobec tego nie jesteś odosobniony... :))... to także moja niegdysiejsza specjalność. Dzięki za Marię Koterbską. GrumpyElf(ko)... ... no to czekam... :) i nie uwierzę, że nie podołasz... to proste - wspomnienia - żyją w nas. Dziękuję Wam z serca... :) Pozdrawiam. Phuruchiko, Jacku S... Wam także, dziękuję za czytanie. Edytowane 28 Października 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi