Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czytanie i pisanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ty się o mnie Michaś nie martw bo ja jestem na TW i trzymam rękę na pulsie 

No i czytam Ciebie zawsze niezmiennie z ogromną sympatią 

Aż Ci dam buziaka 

A co Ktoś mi zabroni! 

Łap w czółko

Dobra dam Ci też w policzek

@Wędrowiec.1984 Mnie chodzi o trochę coś innego. Może faktycznie rzadziej sięgamy do książek. Ale już nie ma analfabetów. Każdy w telefonie czyta wp, fb, twittera. Esemesujemy. Wymieniamy się na komentarze. Wiele naszych rozmów przeniosło się do sieci. To też jest pisanie i czytanie i tego jest moim zdaniem znacznie więcej niż kiedyś ;)

@Marek.zak1 autorska być może całkiem słuszna refleksja. Wiersze są stosunkowo krótkie i powinny mieć miejsce ;)

@Gosława Dzięki Reni, cieszę się, dam Ci kwiatki

@violetta Wolę być niepoważny, bo mam do tego prawo niż przynudzać i przytłaczać ciężarem myśli ;)

To prawda, tylko jaka jest jakość artykułów na tych stronach? To nie są teksty, które rozwijają. 

W SMS-ach już nawet nie używamy naszych polskich ogonków, bo nam się nie chce. Owszem, umiemy pisać ale jest to pismo coraz bardziej ubogie. Zauważ, że już nawet nie umiemy okazać emocji za pomocą pisanego tekstu, tylko musimy stosować emotikonki. Ludzie żyją szybko i coraz bardziej im się nie chce dbać o takie sprawy. No, bo co z tego, że on napisze zdanie składnie? Tamten napisze niechlujnie, a przecież i tak się dogada. 

@Wędrowiec.1984 Jakkolwiek coś w tym może być, może faktycznie piszemy bardziej niechlujnie, ale bezapelacyjnie dużo więcej. Ja akurat emotki lubię i czasem doceniam kunszt młodzieżowego slangu z czatów. Być może ci co teraz piszą niechlujnie 20 lat temu by wcale nie pisali. 

• 2 tygodnie później...