Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 7 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) jeśli dzisiaj się przewróci jutra nie obróci w rzeczywistość będę lub nie będę mogła swą postacią życiem błysnąć mam wrodzone światło gdyż mieszczę i ciemność ulotność tego stanu przejawia zupełność Edytowane 7 Października 2022 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 13
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Ciekawy jestem czy świadomie nawiązałaś do wiersza Mickiewicza. :) Troszeczkę rymowankowo to wyszło, ale w kontekście wspomnianego nawiązania, nawet może być, moim zdaniem. Pozdrawiam. Edytowane 7 Października 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Czarek Płatak Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Każdy ma w sobie ying i yang pytanie w jakich proporcjach. U Ciebie odczuwam przewagę światła. Czymże jednak byłoby ono bez ciemności? Szanuję i lubię to, że nie ciśniesz jakiejś sztampy, nie kalkujesz samej siebie. Szukasz i próbujesz nowych dla siebie form w wierszu. To byłaby straszna nuda ;] 3
duszka Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @GrumpyElf Tak, "ulotność" to chyba nawet "fundament" naszego istnienia i naszej tożsamości... Gdy sią ją pominie, nie jesteśmy "zupełni". Lakonicznie ujęte ciekawe spojrzenie i rozpoznanie :) Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @GrumpyElf Ulotność równowagi przejścia światła w ciemność daje chwilę zupełności. 1
GrumpyElf Opublikowano 7 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @Sylwester_Lasota Dzięki. Trochę chciałam mrugnąć okiem do tego patetycznego cytatu, zawsze mnie bawił, stąd puszek :) @Czarek Płatak Tak, za dużo światła to też niedobrze. Wierzę w harmonię. Twoje słowa bardzo dla mnie miłe, dziękuję. Co do pisania, podpatruję lepszych (w tym Ciebie). @duszka Twój komentarz w punkt, Duszko. Pozdrawiam. @Rafael Marius Dlatego też tak lubimy wschody i zachody słońca :) Dziękuję za wizytę i komentarz. 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cały Twój tekst jakoś mi się wpisuje w wiersz Mickiewicza. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Udane "mrugnięcie" 1
GrumpyElf Opublikowano 7 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @Sylwester_Lasota Cieszą mnie Twoje słowa, Sylwek. Pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2022 Pamiętam, że znielubiłam Adama za tę szowinistyczną apostrofę ;) Ale Ty pokazałaś w tym wierszu siłę, mimo oczywistych zagrożeń. Pozdrawiam, Deo 1
staszeko Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2022 Masz wrodzone światło, bo jesteś gwiazdą, ale krok za krokiem za jasnością podąża mrok: nic nie świeci wiecznie. Wzbudzający refleksje wiersz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
GrumpyElf Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @Deonix_ Przedawnił się ten wiersz, prawda? Nie da się go poważnie traktować ;) Dziękuję, Deo. Pozdrawiam! @Kapistrat Niewiadomski Świećmy, a jak się nie da, chociaż odbijajmy światło :) Dzięki za czytanie i pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zakładam, że ten marny puszek, to Autorka, sama o sobie, chyba... :) W pierwszej cząsteczce może niepotrzebny rym, może.... drugi wers można by... nie obróci jutra... Poza tym, moim skromnym zdaniem, już błyszczysz pozytywnie, chociażby na tym portalu. To było miłe czytanie. Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 23 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2022 @Nata_Kruk Masz rację z pierwszym rymem, Nata. Natomiast z błyszczeniem... to już bym się spierała :) ale dziękuję Ci serdecznie <3 Ściskam.
Rekomendowane odpowiedzi