Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Leszczym  Po prostu dziękuję. :-)))
    • @Sylwester_Lasota   Sielska nasza anielska, oby jak najdłużej.

Tak napisałem ze względu na to że: do mgieł płomień mają niedokładny rym, a to jest wiersz rymowany.   Dziękuję za przychylność i propozycję.       Ja też nie palę choćby nawet dlatego, że jest nielegalne. To są wspomnienia z dawnych lat gdy posiadanie i używanie było zgodne z prawem. Wbrew pozorom PRL to był wolny kraj pod wieloma względami. Zwykłemu obywatelowi niezainteresowanemu polityką wolno było więcej niż dziś.

@Roma Czytałem trochę na temat zmian klimatu na ziemi, być może powoli wchodzimy w etap kolejnej takiej zmiany. Pozdrawiam ciepło. @RomaPogrubienie i kursywa, czy ta część wiersza to cytat?
    • @Jacek_Suchowicz Jacku, no trudno każdemu dogodzić. Właśnie dzisiaj z rana moja dobra znajoma odsyłała mnie do moich najpierwszych wierszy, których to, teraz się wstydzę, Ona mówi, że mam pisać prostym językiem, bo jak przekręcam i wymyślam słowa, to ona się zastanawia czy nie zachorowałam, ma być kwiatki-bratki i tyle,  że nie rozumie, itd... Nie upieram się, że to wiersz górnych lotów. Każdy ma lepsze i słabsze, i gorsze. Ja wiem, że Ty mnie trzymasz przy poetyckim życiu, ale może mi się zwoje mózgowe przepaliły? Ile można piłować na pełnych obrotach? Jeszcze jedno pytanie - po co? Wejdź proszę na wiersz Rusłana pt. Smutny wiersz o miłości. Poczytaj komentarze pod nim, zastanów się czy w ogóle warto pisać. Przecież AI pisze lepiej od niektórych poetów. Jak jeden z drugim się nie przyzna, to jeszcze skomentujesz i pochwalisz, no i na co komu siedzieć, ślęczeć, liczyć, szukać puenty, melodii, rytmu, fajnych rymów, średniówek itd. itp. AI zrobi to w sekundę! Za chwileńkę znikną poeci jak niepotrzebne już dzisiaj zawody :/
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...